Підтримати нас

Мандрівний Docudays UA завітав до Каланчаку

Автор статті
28 листопада 2018 08:00
686
Поширити:

На Херсонщині триває Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

У понеділок, 26 листопада, фестиваль завітав до Каланчацького Будинку культури (вул. Чорноморська, буд. 7) з фільмом «ВЄАЮФРОМ», режисера Дмитра Лавриненко, який, цього року, переміг на Міжнародному фестивалі документально кіно про права людини Docudays UA в номінації DOCU/УКРАЇНА.

На показ прийшли співробітники будинку культури, бібліотеки та місцеві жителі.

Фільм розповідає про харків’янина Женю. Йому 45 років, він працює двірником та колекціонує речі часів СРСР. Його мати проживає в США і зробила для нього «Зелену карту». Щоб не втратити її, він мусить щороку їздити до Америки. Женя шукає собі жінку й хоче одружитися. Він записує своє життя на відео. Цей фільм досліджує реальність селфі за допомогою двох камер: одна камера належить героєві, а другою знімає режисер. У результаті ці дві реальності об’єднуються в одному фільмі.

Думки глядачів у залі розділились: хтось сміявся і сприйняв його як розважальний, а хтось розмірковував над фільмом та намагався зрозуміти його суть, деякі ж пішли ще з середини фільму. 

Одне із завдань фестивалю, показувати людям проблеми, давати привід замислитись над тим, чого вони не помічали або не хотіли помічати та розвивати критичне мислення. У Каланчаку це завдання Мандрівний точно виконав - ніхто з глядачів не залишився байдужим.

Цього року Мандрівний фестиваль ще побуває:

3 грудня 11.00 Чаплинський культурно-мистецький центр, Херсонська обл., смт Чаплинка, вул. Грушевського, буд. 38.

5 грудня 11.00 - Брилівський будинок культури, Херсонська обл., Олешківський район, смт Брилівка, пл. Ювілейна, буд. 4-б.

7 грудня 11.00 - Скадовський районний Будинок культури, Херсонська обл., Скадовський район, місто Скадовськ, вул. Маріїнська, буд. 66.

Слідкуйте за анонсами на у газеті «Вгору» та на сторінці фестивалю у Фейсбук. Також детальний розклад можна переглянути на travelling.docudays.ua за посиланням.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Організатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  в Херсонській області:

ГО «Нова генерація»

БО «Фонд милосердя і здоров’я»

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ