Підтримати нас

Майже сто “слуг народу” за минулий рік придбали машини, квартири та земельні ділянки на десятки мільйонів

Автор статті
07 квітня 2021 11:30
1,190
Поширити:

На широку ногу живуть "слуги народу", що працюють у Верховній Раді України. Про це стало відомо після аналізу поданих нардепами податкових декларацій.

 Досліджували ці документи фахівці Комітету виборців України. Вони з'ясували, що торік одразу дев'яносто сім "слуг" купували або авто, або нерухомість, або земельні ділянки (а деякі "відзначилися" одразу трьома цими пунктами).

Так,  виявилося, що в 2020 році депутати з провладної фракції придбали 74 автомобілі. Серед них - машини елітного класу: "Фольксваген Туарег", "Тойота Лендкрузер", BMW X3, "Тойота Кемрі" і так далі - вартістю не менше мільйона гривень.

Також "круту тачку" задекларувала дружина заступника глави Офісу Президента Кирила Тимошенка, а дружина голови фракції Давида Арахамії оформила "Мерседес" за мільйон шістсот тисяч гривень і квадроцикл за мільйон триста тисяч.

У КВУ зазначають, що члени інших фракцій в минулому році шикували не так розкішно. Наприклад, депутати "Батьківщини" придбали всього лише 5 авто.

Крім того, деякі депутати "Слуги народу" розжилися квартирами на мільйони гривень, а дружина нардепа Дмитра Гуріна купила дві земельні ділянки і дачний особняк у Російській Федерації.

При цьому на словах переважна більшість "слуг" "рішуче засуджує країну-агресора" і декларує посилення боротьби з корупцією.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ