Підтримати нас

Майже на 8 тисяч зросла торік кількість ДТП

Vgoru
Автор статті
13 січня 2021 17:02
766
Поширити:

Торік на українських дорогах трапилося понад 168 тисяч ДТП, із яких близько 26 тисяч – з постраждалими. Загинула 3541 людина, зокрема 168 дітей, 1198 пішоходів та 235 велосипедистів.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у facebook.

Торік сталось 7641 ДТП, де загинули або травмувались пішоходи. Так, життя позбавились 1198 пішоходів, а травми отримали 6959 осіб. 

Окрім того, було зафіксовано 4432 ДТП за участю дітей, у яких загинули 168 неповнолітніх, а травмувались 3957. 

Також сталось 1768 аварій, де померли або травмувались велосипедисти. Загалом жертвами стали 235 осіб, травми отримали – 1610. 

Відзначимо, що у порівнянні із минулим роком, загальна кількість ДТП зросла на майже 8 тисяч. У 2019 році їх трапилось 160 тисяч. 

На думку Олексія Білошицького, традиційно основними причинами ДТП із загиблими/травмованими залишається перевищення швидкості, порушення правил маневрування, проїзду перехресть, пішохідних переходів та недотримання дистанції. 

Однак до «традиційно основних причин» варто було б додати й інші, що дедалі виразніше виходять на перший план. У Херсоні, скажімо, - це розбиті дороги, де водії змушені небезпечно маневрувати, обминаючи ями і вибоїни. Це відсутність розмітки на міських і міжміських дорогах (у тім числі на пішохідних переходах). Це відсутність на  шляхах контролю, що дозволяє певній категорії «крутих» кермувальників безкарно ігнорувати дорожні знаки, правила руху і все, що може бути порушено – використовувати «колгоспний ксенон», до мінімальної прозорості затінене вітрове скло та автівки, які вже давно час списати в брухт.

І наостанок. Гадаю, що всі автомобілісти хотіли б дізнатися, як змінилася статистика з обмеженням швидкості й зі встановленням  камер її фіксації? Але про це начальник  Департаменту патрульної поліції чомусь промовчав.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ