Підтримати нас

Майкл Щур у новій іпостасі

Автор статті
10 вересня 2021 13:00
1,691
Поширити:

Сюрпрайз! У Херсон приїхало "Телебачення Торонто"! І не просто так - на "Мельпомену Таврії"!

Ведучі сатиричного дайджесту "#@)₴?$0" Майкл Щур (“у миру” Роман Вінтонів) та Ярослава Кравченко (вона ж засновниця та директорка "Дикого Театру") у виставі Дикого “Механічний апельсин” зіграли... самих себе.

Попри те, що вистава непроста (Берджеса читали? Кубрика дивилися?), провокативна (ну Дикий же театр!) не усім “зайшла” (про неї ми поговоримо окремо з режисером Максом Голенком), поява на сцені улюблених телеведучих викликала захват і оплески. Вони внесли в цю криваву історію про насилля (ультранасилля) свою нотку сатири та абсурду.

А по завершенні вистави Роман Вінтонів встиг і відповісти на питання, і навіть трошечки попліткувати з журналістською спільнотою.

- Романе, як вас у цю авантюру втягнули?

- Ярослава запросила, і мені було дуже приємно спробувати себе разом із професійними акторами. Я непрофесійний актор, мені найцікавіше — це дивитися, як грають професійні актори, як вони поводяться на сцені, переймати в них якісь штуки, якісь від них поради чути — це дуже корисно для мене особисто.

- Важко Майклові Щуру грати Майкла Щура?

- Повірте, грати Майкла Щура мені не дуже важко. Для мене виклик — поводитися відповідно до ролі. Я тільки виконував свою роль, у текстах, може, трошки під себе підробив — і все. Для мене нове — покладатися на автора сценарію, на режисера.

- Отримуєте задоволення від роботи над виставою?

- Більше досвіду, звичайно, якоїсь такої науки. Для мене це все одно робота, я не можу до кінця розслабитися.

- Знаходите паралелі між виставою та своєю програмою?

Вистава - більш монументальний витвір, а у нас програма щотижнева. Вистава прикольна тим, що вона так само адаптується під умови. От зараз Авакова немає — він уже колишній міністр...

- Є бажання ще спробувати поакторствувати?

Ну, якщо мій рівень зросте достатньо, щоб підійти під якісь ще варіанти, крім цієї вистави, то  думаю, що так, мені було б цікаво рости у цей бік.

- Якась серйозна роль?

Я думаю, що б не потягнув. По-перше, у мене немає такого досвіду драматичних ролей. По-друге, напевно, це мені б було менш цікаво. У Дикому театрі цікавий експеримент, і, власне, тут пробачається багато недоліків моїх як актора, тому що це не класичний театр. У класичному драматургічному театрі, напевно, було б більше видно: “ні, це щось зайве, без нього все було б прекрасно”. Тому я тут менше шкоджу.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

фото Ігоря Бойченка

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ