Підтримати нас

Майже чверть українців гадки не мають про укрупнення районів

Автор статті
04 жовтня 2020 09:00
922
Поширити:

Коментуючи рішення уряду та Верховної Ради про укрупнення районів, 21% українців заявили, що нічого не знають про це. Про свою підтримку ухвалених змін повідомили 16,6%. Про це свідчать дані дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Центром Разумкова.

Зокрема, на запитання, чи відомо респондентам про рішення уряду та Верховної Ради щодо укрупнення районів, 28,8% відповіли, що відомо і вони знають, які райони будуть у їхній області, 47,6% зазначили, що відомо, але в загальних рисах, 21% - не чули про такі рішення, 2,6% не змогли визначитися з відповіддю.

На запитання, чи підтримують опитані рішення уряду та Верховної Ради про укрупнення районів, 5% відповіли, що повністю підтримують, 11,6% - частково підтримують, 36,2% - не знають, оскільки потрібно подивитися на реалізацію цього рішення, 8,2% - частково не підтримують, 22,1% - повністю не підтримують, а 17% не змогли визначитися з відповіддю.

Дослідження проведене Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 14 до 19 серпня в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2022 респондентів віком від 18 років методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів за вибіркою, яка представляє доросле населення. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ