Підтримати нас

Майже чверть росіян готові виходити на протестні акції – соціологи

Автор статті
03 вересня 2019 16:00
783
Поширити:

У Росії 30% громадян вважають, що в країні можливі політичні акції протесту, а 20% упевнені, що готові особисто брати в них участь.

Про це йдеться в дослідженні російського "Левада-центру", повідомляє видання "Ведомости".

Дослідження соціологи проводили 22–28 серпня поточного року. За цей час вони встигли опитати 1608 росіян віком від 18 років і старше в 137 населених пунктах 50 регіонів Росії. 

Згідно з дослідженням, 34% людей припустили, що акції протесту в Росії можуть початися через падіння рівня життя та на захист своїх прав. Водночас 27% готові брати участь у таких протестах.

Дві третини опитаних чули про акції протесту в Москві, під час яких силовики жорстко затримували сотні людей. Понад половину опитаних (58%) не вірять, що на ці протести могло вплинути втручання Заходу, 41% упевнений, що протести почалися через невдоволення станом справ у країні або політикою влади (34%).

За словами директора "Левада-центру" Льва Гудкова, російські пропагандистські медіа, які викривлювали інформацію щодо протестів, не змогли вплинути на думку росіян. 

"Більшість вважає, що протести спричинені ситуацією в країні. Навіть серед тих, хто схвалює діяльність президента Путіна, менше третини вважають причиною протестів втручання Заходу. Пропаганда не спрацювала, теза про західну змову провалилася", – сказав він. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ