Підтримати нас

Лукашенко посилив відповідальність за масові акції протесту

Автор статті
08 червня 2021 13:30
908
Поширити:

У Білорусі політична ситуація все ще залишається дуже напруженою. Така ситуація зберігається в республіці з серпня минулого року, коли тисячі людей вийшли на мітинги протесту після президентських виборів. Усі ці акції дуже суворо придушувалися правоохоронними органами.

Однак керівництву держави в особі президента Олександра Лукашенка (якого, до речі, після виборів багато хто вважає нелегітимним), судячи з усього, тиск на опозицію здався недостатнім. Тому "Бацька" підписав новий законодавчий документ, який посилює відповідальність за протести.

Документ у вівторок опублікували на національному правовому інтернет-порталі.

Згідно з ним, до відповідальності за неодноразове порушення порядку організації або проведення масових заходів можуть притягати осіб, які двічі протягом року були засуджені за статтею 24.23 КоАП за несанкціоновані акції і протягом року після другого стягнення знову порушили законодавство про масові заходи.

За це загрожує арешт, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Також посилюється відповідальність за участь та організацію групових дій, що грубо порушують громадський порядок. Раніше за таке порушення можна було отримати до трьох років обмеження або позбавлення волі. Але закон у новій редакції передбачає покарання вже до чотирьох років позбавлення волі або від двох до п’яти років обмеження волі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ