Підтримати нас

Лукашенко пояснив, чому Білорусь закрила кордони з чотирма країнами

Автор статті
30 жовтня 2020 12:00
806
Поширити:

Ситуація в сусідній Білорусі стає усе більш напруженою. Уряд і самопроголошений президент Олександр Лукашенко, які останніми тижнями потерпають від протестних настроїв місцевого населення, мають намір “закрутити гайки” ще сильніше. Зокрема, це стосується правил перетину державного кордону.

Так, зараз громадян Білорусі пропускають через державний кордон Республіки тільки на в'їзд в країну, в інших випадках приймаються так звані “приватні рішення”. Тобто, щоразу прикордонники на власний розсуд вирішують, кого випустити за межі країни. 

"Громадян Білорусі пропускають через державний кордон на в'їзд до країни. По інших категоріях громадян приймаються приватні рішення - у кожному конкретному випадку. Так зараз виглядає ситуація на кордоні", - сказав офіційний представник Держприкордонкомітету Республіки Білорусь Антон Бичковський.

Зазначається, що в Республіку Білорусь зможуть в'їжджати співробітники дипломатичних представництв і консульських установ (які мають дипломатичні документи), водії транспортних засобів (транспорт, призначений для виконання міжнародних автомобільних перевезень), а також члени поїздних і локомотивних бригад міжнародного залізничного сполучення. Також Мінський аеропорт поки що продовжує працювати у звичайному штатному режимі.

Доручення про закриття кордонів із чотирма європейськими країнами - Україною, Польщею, Литвою і Латвією -  Олександр Лукашенко зробив під час здійснення кадрових призначень. За його словами, рішення пов'язане не з політичними, а з медичними причинами. Разом з тим він заявив, що не варто робити кордон залізною завісою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ