Підтримати нас

Луческу створив у "Динамо" структуру гри

Автор статті
20 квітня 2021 09:59
1,205
Поширити:

"Динамо" перемогло "Шахтар" і практично забезпечило перше місце.

Кияни грали легко, бо команда мала право на помилку. Не потрібно було поспішати, форсувати події на полі. Для "Шахтаря" вирішувалося все. Міри вагів були різними для обох команд. Донеччани були скуті відповідальністю за результат і бажанням не помилятися. Це призвело до необов'язкового пенальті.

Вихід Олександра Андріївського став неочікуваним. Мірча Луческу відчуває настрій гравців. Розуміє, як можна кинути їм виклик. Виявилося, що Олександр може бути корисним для команди у таких важливих матчах. Він не грає регулярно, як Микола Шапаренко чи Сергій Сидорчук, але команда від цього не втратила. Варто відзначити Володимира Шепелєва, який зіграв дуже надійно та добросовісно.

"Динамо" з Луческу отримало структуру гри, яка проявляється з матчу до матчу. Вона спирається на відповідних виконавців. Немає кадрових хитань, які були за попередніх тренерів. Луческу має певні вимоги до гравців, а футболісти прогресують в цих координатах. Мірча може змінити 2-3 футболістів, але структура гри залишиться.

"Шахтар" втратив бажання. У цьому команду можна порівняти із "Ліверпулем". Перевага минулого сезону понад 20 очок над суперниками перейшла в безкінечний новий сезон. Гострота бажання пропала. Штучно це створювати важко, особливо, в колективних видах спорту. Вони мають провести перезавантаження та змінити тренера.

Гравці та тренер "Шахтаря" втомилися один від одного. Каштру як інтелігентний, дорослий чоловік цього не показує, а футболісти всім своїм виглядом демонструють байдужість. Я не знаю, чим "Шахтар" займався на тренуваннях, але у матчі проти "Динамо" вони нічого не показали. Гра без воріт, цілей. Один момент за весь матч. Все інше було стражданням.

Важко знайти мотивацію, щоб рости в ситуації самозадоволення. Каштру вдавалося витягувати в маловідомих гравцях щось смислове. Це допомагало рости та прогресувати Додо, Тете, Соломону, Маркосу Антоніо. Вони піднялися на цей рівень і все. Далі потрібні надзусилля, ідеї або мотивація. В матеріальному плані гравців "Шахтаря" мотивувати непросто. Нагальний тут приклад Тайсона. Десь менеджмент дав збій. Деякі гравці відверто пересиділи. Каштру зіткнувся із тим, що гравці просто не хочуть розвиватися. Вони заблукали і втратили бажання грати.

Інший момент – можливо, Каштру сам втомився. Часом його пояснення невдач не стосуються суті предмета. Португальський тренер почав шукати причини на стороні. Відтак фахівцю просто бракує енергії. За таких умов він не зміг змусити гравців бути цілеспрямованими.

Всеволод Кевлич

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ