Підтримати нас

Ліга Чемпіонів: Україна - Європа - 0:13

Автор статті
21 жовтня 2021 09:11
1,026
Поширити:

Шість матчів без єдиного забитого гола зіграли в груповому турнірі Ліги Чемпіонів з футболу українські команди в сезоні 2021-2022 років.

 Це є сумним рекордом за всю історію виступів вітчизняних клубів у найпрестижнішому турнірі Європи.

При цьому і донецький "Шахтар", і київське "Динамо" за три минулі тури встигли "нахапатися" м'ячів у свої ворота.

Втім, це твердження не стосується матчу, який підопічні Мірчі Луческу зіграли вчора з "Барселоною" на "Камп Ноу".

Довгий час кияни тримали компактну оборону, а "Барселона" у своєму стилі повільно катала м'яч на половині поля гостей, до пори  не створюючи особливих моментів. Але попереду у киян не виходило рівно нічого, а сидіти постійно в глухій обороні, як відомо, дуже ризиковано. До того ж це дуже вимотує сили.

Поступово гравці "Барси" стали аж надто вільно почуватися на підступах до воріт Бущана, задавили динамівців жорстким пресингом, і пішли моменти. Кілька ударів пройшло буквально в сантиметрах від стійки воріт "Динамо", у деяких епізодах вдало діяв голкіпер. Але під кінець першого тайму черговий напівнавіс-напівпростріл до карного майданчика "біло-синіх" завершився точним ударом Жерара Піке.

Взагалі ветеран і лідер оборони "Барселони" в цьому матчі був явно в ударі. Подумати тільки: мало того, що він забив єдиний і переможний гол, так ще й примудрився заблокувати всі три удари динамівців! Більш того: Піке постійно вигравав всю боротьбу як у своєму штрафному майданчику, так і в майданчику "Динамо".

Після перерви українська команда трохи пожвавила гру, почала швидше працювати з м'ячем, переходити центр поля в пас. Але цього було замало, щоб домогтися хоча б якогось локального успіху: створити гольовий момент, наприклад. Тому "Барселоні" вдалося без особливих проблем довести матч до мінімальної перемоги - 1:0.

У другому матчі в цій групі "Баварія" - "німецька червона машина", не залишила каменя на камені від лісабонської "Бенфіки", забивши в Лісабоні 4 голи.

Після трьох турів у "Баварії" 9 очок, 12 забитих м'ячів і 0 пропущених, і ця команда вже може готуватися до стадії плей-офф турніру. Якщо, звичайно, не трапиться щось екстраординарне.

Київське ж "Динамо" застрягло з одним очком на останньому місті й, щоб сподіватися хоча б на вихід до Ліги Європи, тепер просто зобов'язане перемагати в Києві в матчі-відповіді "Барселону". Колись, за Лобановського, такі подвиги були динамівцям під силу. Як буде цього разу?

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ