Підтримати нас

“Ліфтовий колапс”: у Херсоні провалено рішення щодо капремонту підіймачів

Автор статті
26 липня 2021 14:00
1,555
Поширити:

Серед численних проблем, що роздирають Херсон, особливе місце посідає справжня катастрофа в ліфтовому господарстві. Як відомо, на початок року в обласному центрі було 88 опечатаних ліфтів, які чекали ремонту. Крім того, ще кілька десятків підіймачів відключили через те, що з міського бюджету не були компенсовані витрати підрядників, які вже зробили ремонт.

Сума - понад 7 мільйонів гривень, а не переказують її, як запевняють у міськраді, тому що триває перевірка якості проведеного роботи.

Водночас за попередні чотири роки відремонтували понад тисячу ліфтів, але, як бачимо, повністю проблему це не вирішило.

Отже, зараз одночасно на ремонт ліфтів, які простоюють, і на борги підрядникам необхідно відшукати майже 22 мільйони гривень. А без обслуговування залишається майже 10 тисяч городян - можна сказати, населення цілої Білозерки!

Крім усього іншого, як повідомляють у "Херсонліфті", багато картоприймачів у ліфтах необхідно замінити, бо єдина компанія, яка виробляла картки для ліфтових валідаторів, закрилалась. Для цього пропонують "скинутися" самим мешканцям, інакше ліфти в їхніх будинках також відключать.

"Ліфтові бунти" вже гриміли в Херсоні навесні, і влада обіцяла прислухатися до народу й вирішити, нарешті, наболіле питання. Знову ж, ще на початку року в міськраді відбулася нарада за участю міського голови Ігоря Колихаєва, чиновників, що відповідають за сферу ЖКГ, та голів херсонських ОСББ. Тоді останні навіть запропонували варіант співфінансування необхідних робіт.

Після цього депутати профільної комісії з питань житлово-комунального господарства та експерти-"ліфтовики" почали розробляти проєкт рішення сесії міськради, у якому пропонувалося врахувати всі ці нюанси і визначитися щодо нагальних заходів для поліпшення ситуації.

І такий документ був підготовлений. А на пленарне засідання чергової сесії міськради, яке відбулося 23 липня, виносився ще один проєкт рішення щодо ліфтів, в якому були правки, що повністю закривали питання про фінансування.

Проте, питання №116, під яким цей проєкт проходив, був повністю провалений. Проголосувало за нього лише 16 депутатів. Ще двоє утрималися, а решта - банально не голосували.

Серед останніх, до речі, фракція ОПЗЖ, два позафракційні народні обранці і - увага! - уся фракція партії "Нам тут жити" на чолі із самим мером.

Погодьтеся, ситуація не просто дивовижна, але і спонукає до гострих запитань до нинішнього міського керівництва. Адже ще до виборів представники влади роздавали щедрі обіцянки, серед яких, у тому числі, була й обіцянка вирішити проблему з ліфтами.

Зазначимо також окремо, що абсолютно незрозуміла позиція депутатів, які не те, що проти проєкту рішення, але навіть відмовляються взагалі якимось чином позначити свою позицію (те, що називається словами "не голосував"). Навіщо ж, у такому разі, взагалі бути присутнім у залі голосувань? Та й в стінах міськради - теж.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ