Підтримати нас

“Латинський рекорд”: упродовж тижня в Перу змінилося три президенти

Автор статті
18 листопада 2020 16:30
817
Поширити:

Останнім часом багато українців тільки і говорять про вибори. Але не вщухають подібного роду балачки й на іншому кінці планети - у Південній Америці. Там у Перу протягом тижня місцевий Конгрес примудрився змінити відразу двох президентів, призначивши третього лише минулого понеділка.

Отже, вище законодавче зібрання країни оголосило про призначення на посаду виконуючого обов'язки президента законодавця Франсіско Сагасті. 76-річний представник центристської партії «Морадо» був обраний главою Конгресу, що автоматично зробило його тимчасовим главою держави.

Раніше з цієї посади був змушений піти його попередник Мануель Меріно. На посаді в. о. президента він прослужив всього п'ять днів, з тих пір, як був відсторонений центрист Мартін Віскарра. Його відсторонив Конгрес в зв'язку зі звинуваченнями у хабарництві на посаді губернатора регіону Мокегуа в 2011-2014 роках. Він винувачення заперечує.

Таким чином, протягом одного тижня в країні змінилося три президенти.

Віскарра був головою держави з березня 2018 року і користувався підтримкою електорату. Після його усунення в країні спалахнули запеклі протести. У ході сутичок загинули двоє протестувальників.

Тим часом протестувальники вимагають притягнути колишнього і. о. президента Мануеля Меріно до відповідальності за загибель людей.

Це, зокрема, бабуся одного із загиблих.

Омбудсмен Перу попередив, що сили безпеки країни для розгону демонстрантів використовують надмірну силу. Так, надходять свідоцтва, що вони безладно застосовують сльозогінний газ і навіть бойову зброю.

Повідомляється про 112 поранених, більше 40 людей вважаються зниклими безвісти.

Тим часом, Франсиско Сагасті виконуватиме обов'язки президента Перу до виборів, які намічені на квітень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ