Підтримати нас

Кваліфкомісія пропустила на конкурс до Верховного Суду другу суддю, яка переслідувала євромайданівців

Автор статті
30 травня 2017 07:00
556
Поширити:

Вища кваліфкомісія суддів (ВККС) дала шанс "судді Майдану" Олені Лісовській продовжити участь в конкурсі до Верховного Суду.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив член Громадської ради доброчесності (ГРД) Роман Маселко, пише Центр інформації про права людини.

"Суддя Деснянського суду Києва Олена Лісовська, яка позбавляла прав активістів за поїздку до Межигір'я, успішно пройшла співбесіду у колегії ВККС за участі Андрія Василенка, Тараса Лукаша, Володимира Бутенка та Тетяни Шилової", – повідомив він.

За його словами, кваліфкомісію суддів не переконав негативний висновок ГРД та лист Міністерства юстиції України про те, що суддя підлягає люстації.

"А може, суддя визнала свою помилку? Нічого подібного! На її переконання, усі рішення були законними і нічого вона не порушувала. Суддя не соромиться прямо говорити неправду, мовляв, ніхто не казав, що вони учасники протестів. Це суперечить самій постанові судді, де чітко вказано мету поїздки активістів", – пише Роман Маселко. 

Член Громадської ради доброчесності повідомляє, що суддя вказала неправду у декларації доброчесності, повідомивши, що таких рішень вона не приймала.

"Навіть в страшному сні не уявляв, що через три роки після Майдану судді Майдану будуть сидіти не на лаві підсудних, а навпроти колегії ВККС та будуть реальними кандидатами у новий Верховний Суд", – коментує Роман Маселко. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ