Підтримати нас

Куріння серед молоді залишається великою проблемою - МОЗ

Vgoru
Автор статті
16 жовтня 2018 07:03
629
Поширити:

Дослідження виявило, що куріння є однією з найбільш поширених шкідливіших звичок в Україні: лише близько 24% молоді ніколи не курила цигарок.

Про це повідомляє МОЗ

 “Згідно з даними дослідження, що здійснювалося за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), майже 21% опитаних віком від 14 до 34 років зазначили, що курять. Близько 54% з тих, хто нині не курить, хоч раз пробували тютюнову продукцію: звичайні сигарети, кальяни чи вейпи. Частка молоді, що ніколи не курила, незначна – усього 24.3%. Тож тютюнопаління є однією з найбільш поширених шкідливих звичок української молоді”, - зазначили у МОЗ.

У відомстві наголосили, що попри заборону реклами тютюну, вона все ще діє, хоч і є прихованою.

“Результати опитування демонструють: 60,4% молоді бачили рекламу сигарет. Серед них більшість спостерігає її у кіосках — 56,8%, супермаркетах (біля каси) — 48,9% та в інтернеті — 25,5%. Вітрини з сигаретами оформлюють таким чином, щоби спонукати людей до вживання тютюнових виробів. Застосування підсвітки, спеціальної викладки пачок, розміщення сигарет на яскравому тлі поряд із солодощами та іграшками на рівні дитячих очей, використання збільшених пачок та великих цінників привертають увагу потенційних покупців”, - заявляють у МОЗ.

У відомстві переконані: для того, щоб посилити захист української молоді від куріння, необхідно покласти край агресивному маркетингу тютюнових компаній.

“Зупинити тютюнову епідемію та поширеність прихованої реклами сигарет в Україні покликаний законопроект № 4030а. Норми законопроекту захистять школярів та молодь від прихованої реклами сигарет, розширять перелік вільних від тютюнового диму місць та вдосконалять контроль над виконанням антитютюнового законодавства. Ухвалення цього законопроекту допоможе обмежити присутність сигарет у повсякденному житті, а також зруйнувати соціальну прийнятність куріння”, - наголосили у МОЗ.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ