Підтримати нас

Кумедні та абсурдні справи в українських судах

Vgoru
Автор статті
18 жовтня 2021 05:30
1,290
Поширити:

Суд - серйозне місце, але і тут трапляються чудернацькі випадки.

Як булочка з маком наркомана врятувала

До прикладу, вінницький суд виправдав водія, який був за кермом під дією наркотиків. Судді вистачило пояснень звинувачуваного, що результат аналізу на наркотики позитивний через з’їдену напередодні булочку з маком.

Поліцейські зупинили автомобіль, яким керував 28-річний чоловік в неадекватному стані. Правоохоронці відвезли порушника в наркодиспансер і змусили здати аналізи, запідозривши наркотичне сп’яніння. Результат аналізу підтвердив наявність опіатів в крові.

І тут водій згадав, що вчора їв булку з маком. Суддя, який згодом розглядав цю справу, виправдав водія, оскільки версію підсудного підтвердив місцевий нарколог.

Після цього обурені вінницькі активісти накупили здоби з маком і з’їли її прямо в кабінеті судді, не забувши і його пригостити. Але жрець Феміди їсти булку навідріз відмовився, додавши, що після "цього випадку і сам не вживає, і знайомих попереджає".

Городяни, які їли мак, здали кров на наявність опіатів — і результати тесту виявилися негативними. У суді пообіцяли, що надалі свідчення лікарів вивчатимуть ретельніше.

Курка розбрату

На Рівненщині жінки судилися через собаку, який розірвав курку та вкусив козу.

Радивилівський районний суд розглядав постанову про конфлікт двох жінок у містечку. Трапилося це у вересні 2021 року – собака пенсіонерки, яка гуляла без повідка та намордника, розірвала курку та вкусила козу місцевої мешканки.

Цим заподіяла останній майнову шкоду в сумі 130 грн (ціна живої курки).

Такими своїми діями власниця собаки вчинила правопорушення, за яке передбачено відповідальність ч.2 ст. 154 КУпАП (порушення правил тримання собак).

У судовому засіданні вона вину визнала, пояснила що подібний випадок трапився вперше, в її сім`ї собака - домашній улюбленець. Вона намагалася перепросити у потерпілої та відшкодувати заподіяну собакою матеріальну шкоду, проте остання відмовилася.

Суд визнав господарку пса винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 154 КУпАП та звільнив її від адміністративної відповідальності, на підставі ст. 22 КУпАП - у зв`язку з малозначністю адміністративного правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

Нахабний абсурд міської влади Івано-Франківська

В Івано-Франківську міська рада подала до суду на місцеву жительку, яка за власною ініціативою відремонтувала тротуар на одній з вулиць міста. Ображені сусіди обурилися, що жінка відремонтувала тротуар лише біля свого будинку, і звернулися зі скаргами до міськради.

Представники місцевої влади заявили, що проведений жінкою ремонт не відповідає вимогам міської ради, хоча раніше на пішохідній ділянці цієї вулиці взагалі не було ніякого покриття.

Після цього місцевий суд зобов’язав її відремонтувати дорогу ще раз за свої гроші, оскільки "кут схилу тротуару був більше, ніж 20 градусів".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ