Підтримати нас

Кредитні канікули закінчуються

Vgoru
Автор статті
26 травня 2022 14:34
839
Поширити:

Після вторгнення в Україну російських окупантів деякі банки вирішили ввести для своїх клієнтів так звані кредитні канікули.

Їх мета зробити більш м’якими умови сплати кредитів. Позичальники отримали право не вносити обов’язковий мінімальний платіж, а банки - не застосовувати штрафних санкцій за прострочені платежі.

Наприклад, Приватбанк з 1 березня 2022 року оголосив такі канікули для всіх фізичних осіб за всіма кредитними картками. Щоправда, «канікули» не анульовували процентів за користування позиченими коштами, але кредитну ставку значно знизили.

В Ощадбанку з 1 березня також скасували усі платежі за кредитами та штрафні санкції позичальникам. У питаннях іпотеки, автокредитів та кредитів готівкою клієнтів також звільнили від сплати тіла кредитів та процентів.

І от з 1 червня деякі українські банки, наприклад, Приватбанк та Ощадбанк оголосили про повернення до передвоєнних правил діяльності. Тож з настанням літа відновляться обов’язкові платежі за кредитами. І це ще не все: з 1 червня зросте й до 3,5% кредитна ставка.

Лишається додати, що в березні більш як 80% позичальників виконали свої зобов’язання перед банками за кредитними угодами. І лише 20% скористалися «канікулами». Про це голова ради Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова розповіла виданню Мінфін.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ