Підтримати нас

Красный Крест отныне будет взаимодействовать с Нацгвардией Украины

Автор статті
20 липня 2019 02:28
703
Поширити:

Про це вчора в Головному управлінні НГУ домовилися представники Міжнародного комітету Червоного Хреста та Нацгвардії, а саме з питань розвитку інженерних підрозділів щодо проведення інженерних розмінувань, відділу цивільно-військового співробітництва та лекцій в академії НГУ для курсантів. 

Питання громадської безпеки, медичного забезпечення та розмінування стали на зустрічі основними для обговорення між сторонами. Ініціативу співпраці з Національною гвардією попередньо висловили самі учасники громадського руху. Аргументуючи це тим, що від співпраці Міжнародного комітету Червоного Хреста з військовими структурами в Україні напряму залежить життя людей на лінії розмежування, передає сайт "glavnoe.ua".

«Ми доставляємо харчові продукти, воду, ліки в небезпечні та післякризові зони. Нам важливо не лише інформувати людей про ризики, які їх можуть спіткати, а й про розв’язання проблем: хто і як їм може допомогти, якщо у них немає доступу до представництв – наше завдання сприяти цьому. Нам цікаво бути в команді з гвардією ще й тому, що сьогодні саме вони виконують ту функцію стримання повоєнної травми для населення та на територіях, де велися дії», – сказав координатор відділу з питань збройної небезпеки Комітету Червоного Хреста в Україні Орджан Джованович.

 

Натомість представники Нацгвардії розповіли, що наразі в структурі налагоджують співпрацю з населенням з питань гуманітарної допомоги, як власними силами, так і коштом іноземних партнерів.

Також Нацгвардія інтенсивно навчає фахівців по знешкодженню вибухонебезпечних пристроїв у воді та на суші, готують інженерні підрозділи та кінологічні пари для виявлення мін та вибухівок.

У свою чергу, представники від гвардії висловили зацікавленість до членів комітету з приводу проведення роз’яснювальних тренінгів для курсантів НА НГУ по практичному втіленню Міжнародного гуманітарного права та про обмін форматами взаємодії та допомоги потерпілим на території збройного конфлікту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ