Підтримати нас

Кращий юридичний навчальний заклад Дніпропетровщини

Vgoru
Автор статті
07 липня 2021 12:00
964
Поширити:

Серед багатьох навчальних закладів Дніпра є один, що готує фахівців для правоохоронних, правозахисних, судових органів, системи юстиції, юридичних служб, підприємств, установ та організацій. Він забезпечує підготовку бакалаврів, магістрів, ад'юнктів та докторантів. Це Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ.

В університеті створено шість наукових шкіл, функціонує п’ять наукових лабораторій, серед яких слід виділити лабораторію з дослідження проблем економічної безпеки. Забезпечення національної економічної безпеки входить до складу найважливіших функцій держави, оскільки включає в себе оборонну, екологічну, енергетичну, інформаційну та ряд інших видів безпеки. Це питання є актуальним для нашої країни, бо економічні злочини та шахрайство на підприємствах, інформаційна безпека, кіберзлочини залишаються одним з головних питань, що досліджуються в країні та світі. Процеси, що відбуваються у сфері фінансово-економічних відносин, призводять до того, що держава все більше втрачає контроль над економікою і сферою фінансів.

Під керівництвом завідувача кафедри економічної та інформаційної безпеки Едуарда Рижкова підготовлено та опубліковано монографії, підручники, посібники, методичні рекомендації та інші наукові праці щодо боротьби з економічними злочинами, інформаційного забезпечення професійної діяльності, захисту інформації у мережі Інтернет, серед яких: "Безпека підприємництва", "Інформаційне забезпечення юридичної діяльності", "Інформаційні системи й технології", "Методичні рекомендації з документування та викриття діяльності організованих злочинних груп, пов’язаної з мінімізацією доходів та легалізацією коштів", "Методичні рекомендації з виявлення конвертаційних центрів" та інші, які використовуються в навчальному процесі для професійної підготовки талановитої молоді, яка навчається в університеті.

Саме фахівців щодо забезпечення економічної безпеки в галузях економіки готує Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, як провідний ВНЗ Дніпровського регіону.

Для підготовки майбутніх правоохоронців, у т.ч. слідчого факультету, застосовуються інноваційні методи, одним з яких є оперативно-тактичне навчання "Лінія-102", яка є формою практичного навчання фахівців вищої освіти, курсантів та студентів. Такі практичні заняття призначені для підвищення мобільності та якості навчального процесу, підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції. Застосування інноваційних методів полягає у використанні сучасних інформаційних технологій, спеціалізованого програмно-апаратного комплексу, мультимедійної апаратури, відеозв'язку та іншого.

Автори:

Людмила Рибальченко,  доцент кафедри економічної та інформаційної безпеки, кандидат економічних наук.

Олександр Дісковський, професор кафедри економічної та інформаційної безпеки, доктор технічних наук.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ