Підтримати нас

Кращі курорти світу - ТОП 10

Автор статті
08 серпня 2020 13:00
1,050
Поширити:

Часто складно уявити собі відпочинок без моря або океану. Пляжних курортів на планеті безліч, але вибрати відповідний курорт буває досить важко. Нижче спробуємо все таки виділити деякі кращі курорти світу, які, без сумніву, заслуговують на такий статус.

Мальдіви

Мальдіви

Коли думаєш про кращі морські курорти світу, Мальдіви - це, в більшості випадків, перше, що спадає на думку. Мальдівські острови - це низка дивовижної краси атолів в Індійському океані. Відмінне місце для любителів пляжного відпочинку. Білі піщані пляжі, блакитна вода, теплий клімат і комфортабельні готелі гарантують незабутній відпочинок високого класу.

Також цей курорт популярний серед дайверів. Підводні рифи з яскравими мешканцями океану є біля кожного острова, а в більшості готелів розташовуються професійні дайвінг-центри. В останні роки острова стали улюбленим місцем відпочинку молодят.

Які ще місця так приваблюють молодят? Читайте тут.

Ріо-де-Жанейро

Ріо-де-Жанейро

Яким одним словом можна описати Ріо-де-Жанейро? Розкішне! Місто з населенням понад 15 млн. чоловік, при цьому один з найкрасивіших і кращих пляжних курортів світу. Безсумнівно, туристів приваблюють відомі пам'ятники і визначні пам'ятки. У першу чергу це статуя Христа. Знаменитий Бразильський карнавал притягує сотні тисяч глядачів, адже ніде більше не побачити подібне шоу. Сформований тут мікроклімат також є сприятливим для туризму. Температура повітря на курорті практично постійна протягом всього року - 25-29 градусів.

Читайте також нашу статтю "Цікаві місця Ріо-де-Жанейро (Бразилія)"

Канарські острови

Канарські острови

Канарські острови знаходяться в східній частині Атлантичного океану, належать до території Іспанії, яка відома своїми чудовими курортами. Найбільших і зручних для відпочинку  островів сім. Клімат і природа кожного острова не однакові. Як правило, північні частини островів відрізняються більш прохолодним кліматом і багатою рослинністю. Протягом року температура повітря і води має значні коливання - від 10 до 40 градусів тепла.
До уваги туристів на місцевих курортах представлені різноманітні водні види спорту: дайвінг, винні дегустації, екскурсії, щорічні фестивалі. Традиційно Канари вважаються курортом високого класу з відповідними цінами. Проте безліч готелів пропонує послуги за дуже демократичну плату.

Балі

Балі

Балі - найвідоміший морський курорт Індонезії, та й усього світу. Для туристів Балі - це в першу чергу екзотичні пейзажі з нескінченними пляжами, стародавня культура з містичними храмами, азіатська кухня і сувеніри, і, звичайно ж, тепле море для купання і серфінгу.

Місцеві готелі пропонують гідний рівень сервісу, незалежно від кількості зірок. Постійні припливи і відпливи зробили курорт райським місцем для серфінгістів. Тут зможуть чудово провести час як новачки, так і досвідчені спортсмени.
Сезоном на Балі вважається період з травня по жовтень. З листопада по квітень опадів стає більше, температура нижча на кілька градусів, потік туристів зменшується, як і ціни на відпочинок.

Майамі

Майамі

Майамі - найбільший мегаполіс на південному сході США, при цьому один із кращих курортів світу, і Америки зокрема. Відомий пляж Майамі Біч протяжністю близько 40 км радує око перехожих розкішними готелями і віллами.

Курорт має багате нічне життя з безліччю різноманітних нічних клубів. Великий вибір і «денних» розваг: найбільший акваріум Америки, тропічний сад з екзотичними птахами і рослинами, величезний зоопарк, будинок-музей Ернеста Хемінгуея, музей поліції.
Майамі - це теплий океан, відмінний цивілізований відпочинок.

Сейшельські острови

Сейшельські острови

Сейшели - ще один з кращих курортних островів світу. Це архіпелаг в Індійському океані, що складається з близько ста невеликих острівців-атолів. Цей курорт прекрасно підійде для втомлених від міської суєти і бажаючих легкого, невимушеного, затишного відпочинку. Тут  поширені такі види відпочинку, як дайвінг, віндсерфінг, риболовля.

Місцева природа нікого не залишить байдужим. Унікальна флора і фауна, білосніжні пляжі і блакитна вода безперервно приваблюють туристів. Відпочинок на Сейшельських островах поєднує насолоду первозданної природи і комфортабельність сучасних готелів.

Дубай

Дубай - чи не найшикарніше курортне місто світу. Природа обдарувала це місце теплим сонцем і найчистішими водами. Але безліч пам'яток, які все більше і більше приваблюють туристів, створені людиною на безкрайніх просторах пустелі.

Найчастіше цей курорт приваблює масштабністю й амбітністю. Це найвища будівля в світі, з оглядовим майданчиком і рестораном, найвищий танцюючий фонтан, величезні торгові центри. Тут безліч чудових мечетей, найвідоміша - мечеть Джумейра. Але більш за все Емірати вражають, мабуть, рукотворними островами - найбільш вражаючими «будівлями» в світі.

Читайте також "Цікаві факти про Дубай (ОАЕ)"

Гоа

Гоа - найбільш популярний курортний напрямок Індії, і один серед кращих у світі. Гоа пропонує безліч варіантів як організованого, так і самостійного відпочинку. Тут організовані всі види водних розваг, екскурсії до природних і архітектурних пам'яток. Відвідуючи цей штат, варто неодмінно побачити місцеві озера, водоспади і мальовничі сільськогосподарські плантації. Справжньою родзинкою курорту є танцювальні вечори на пляжах. Популярний музичний напрям - транс. Тисячі людей збираються, щоб насолодитися музикою, танцем, спілкуванням, красою заходу сонця й океану.

Гавайські острови

Гавайські острови - не тільки одне з кращих курортних місць світу. Це територія екзотики і контрастів! Тут сусідять діючі вулкани і чудові водоспади, засніжені вершини і папоротеві й бамбукові ліси, мляві пустелі і квітучі орхідеї. З одного боку, тут безліч лагун і бухт, зручних для підводних занурень. З іншого - високі приливні хвилі роблять архіпелаг особливо популярним серед серферів. Також туристів можуть вразити великі лавові поля, плантації кави, цукрової тростини й ананасів, відомі поля для гольфу.

Пуерто-Плата

Пуерто-Плата

Пуерто-Плата - місто-курорт на півночі Домініканської Республіки, повна назва якого - Сан Філіпе-Де-Пуерто-Плата. Крім дивовижних джунглів і білосніжних пляжів завдовжки в 120 км, Пуерто-Плата славиться романтичною середньовічною архітектурою. Розкішні вікторіанські особняки і музеї з року в рік приваблюють потоки туристів.

Курорт рясніє комфортабельними готелями різного рівня. До послуг відвідувачів представлені гольф-клуби, парки атракціонів, рафтинг, кінні прогулянки, екскурсії, яхт-тури, кінотеатри, бари, а також торгові центри, що надають відмінні можливості для шопінгу.

Сказати, що перераховані вище місця - це найкращі курорти світу, важко, адже в світі ще стільки красивих напрямків, це і Бора Бора, і Балеарські острови, і т.д. Список можна продовжувати дуже довго. Але, тим не менш, усі вони, безсумнівно, були б його частиною. Який курорт кращий? Побувайте на кожному - і дізнаєтеся це для себе!

Джерело

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ