Підтримати нас

Краєзнавчий музей запрошує прогулятися віртуальною вулицею Херсона

Автор статті
25 квітня 2019 05:00
723
Поширити:

У літературному відділі Обласного краєзнавчого музею імені Бориса Лавреньова презентували виставковий проект, присвячений одній з херсонських вулиць - Суворовській.

Вулиця Суворова коротка – всього 900 метрів, говорить авторка екскурсії Вікторія Мусійко. На ній було сконцентровано найбільшу кількість історичних будівель. Обирали цю вулицю для своїх досліджень, продовжує Вікторія, через її популярність у херсонців та гостей міста.

"Тут було вісім церков різних конфесій. І на самій Суворовській, і поруч з нею. Тут були і учбові заклади, і сінематограф, і ательє, найвідоміша херсонська аптека і безліч магазинчиків. Хотілося розповісти про все. Нам вистачало і експонатів, і часу. Але не вистачало місця, бо маленька вуличка просилася за межі цієї зали", - розповідає Вікторія Мусійко, старша наукова співробітниця літературного відділу Обласного краєзнавчого музею.

"В лабіринті вулиць давніх" - так називається експозиція. Щоб відвідувачі могли краще відчути атмосферу старого міста, говорить Вікторія Мусійко, під час екскурсії використовують відео- і аудіо-супровід. Ольга Алеферко – одна з тих, хто надав матеріали для створення експозиції.

"Мені дуже приємно, що я сьогодні присутня на відкритті такої унікальної виставки. Я думаю, всі херсонці будуть заінтриговані, задоволені. Думаю, що кожна небайдужа до історії Херсона людина могла б допомогти відкриттю цієї виставки. Ми багато співпрацювали з літературним і краєзнавчим музеєм. Сьогодні ми бачимо результат нашої спільної роботи. Це нас надихає, що ми і далі будемо розбудовувати своє місто", - каже Ольга Алеферко, яка надала матеріали для виставки.

Експозиція може зацікавити херсонців різного віку, яким не байдужа історія міста, - говорить її авторка. Одна з відвідувачок Ірина Романенко поділилася з нами враженнями:

"Я дізналась багато цікавого. Хочу подякувати керівництву музею за таку гарну виставку. Я проходжу практику в управлінні культури. Тому мені дуже сподобалось побувати на такому заході".

Віртуальну екскурсію херсонцям тут проведуть 25-го квітня о 14-й годині. Виставка "Лабіринти вулиць давніх" відсьогодні діятиме постійно.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ