Підтримати нас

“Кожен день у СІЗО – це повільна смерть”: Бекіров знову перестав вставати з ліжка

Автор статті
14 серпня 2019 15:20
704
Поширити:

Важкохворий кримський активіст Едем Бекіров, якого незаконно утримують у СІЗО Сімферополя з кінця минулого року, перестав вставати з ліжка через защемлення нерва в спині. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомила його донька Елеонора Бекірова.

 

Бекірова припускає, що защемлення спровокувало останнє засідання суду, на якому чоловіку подовжили термін тримання під вартою. 

"Він 11 годин перебував під конвоєм без їжі і води. Таке ставлення не можна назвати інакше як тортурами. Кожне вивезення в автозаку, який не пристосований для перевезення інвалідів, – це удар по його здоров'ю, яке щодня погіршується в умовах СІЗО", – написала вона. 

Донька політв'язня повідомила, що рідні вже передали Бекірову ліки, але назвала такі дії лише ситуативним вирішенням проблеми: 

"У Криму йому не забезпечують відповідного медичного догляду і не допускають незалежних лікарів. Батько не може самостійно пересуватися, лягати спати, ходити в туалет, відчуває нестерпний біль під час транспортування в автозаку. Кожен день у СІЗО – це повільна смерть мого батька. Кожен виїзд в автозаку і судовий процес – це тортури".

Наразі рідні активіста звернулися до Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової з проханням допомогти, а також до президента Володимира Зеленського. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ