Підтримати нас

Ковідні патрулі: поліція Херсонщини складає сотні адмінпротоколів

Автор статті
18 жовтня 2021 12:09
1,155
Поширити:

Лише за перші три дні в "червоній" зоні карантину херсонська поліція встигла скласти 343 адміністративних протоколи за ігнорування карантинних обмежень.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції Херсонщини.

У поліції підкреслюють, що у зв'язку з новим періодом карантинних обмежень у регіоні знову посилили роботу так званих ковід-патрулів.

Поліцейські працюють спільно з представниками Держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування.

Отже, з початку дії на Херсонщині “червоного рівня” поліцейські склали 343 адміністративні матеріали за ігнорування карантинних обмежень, з яких 41 протокол за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за що передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень. Також, за категоричне відмовлення одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті, поліцейські винесли громадянам 302 адміністративні постанови. Цим правопорушникам загрожує штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.

Додамо, що обслуговування громадян у торговельно-розважальних центрах, закладах громадського харчування, закладах промислової торгівлі та побутового обслуговування, у спортзалах дозволяється лише за наявності “зеленого” COVID-сертифікату або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу. У разі виявлення поліцейськими в цих закладах непровакцинованих громадян, відповідальність буде нести працівник, який дозволив потрапити відвідувачу в приміщення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ