Підтримати нас

Коронавірус став причиною загибелі майже 400 журналістів у світі

Автор статті
17 вересня 2020 06:00
853
Поширити:

З початку року в світі померло понад 400 журналістів. Такі трагічні дані наводить організація журналістів Press Emblem Campaign. Перш за все, відзначають в організації, працівники ЗМІ помирають від коронавірусної інфекції.

"Пандемія COVID-19 продовжує забирати життя журналістів. Щонайменше 366 журналістів з 47 країн померли від коронавірусу з початку березня. Крім того, 54 журналісти були вбиті за різних обставин з січня. Таким чином загальна кількість загиблих журналістів - понад 400 осіб", - йдеться у повідомленні організації. 

У PEC також стверджують, що лише за два останні місяці - з 1 липня до вересня - кількість померлих від коронавірусу журналістів подвоїлася.

Найбільше журналістів померло в Перу (82), Еквадорі (40), Індії (36) та в Бангладеш  (31). У Мексиці коронавірус забрав життя 26 представників медіа, у США - 20, у Бразилії - 19, у Пакистані - 10, у Болівії, Великій Британії та Нігерії - по 8, у  Гондурасі - 7, у Нікарагуа - 6 , в Росії та Домініканській Республіці - по 5, та по 4 в Іспанії та Франції.

За регіонами, як повідомляють у PEC, найбільше жертв COVID-19 серед журналістів у країнах Латинської Америки (205), в Азії (90), Європі (28), в Африці (22) та у Північній Америці (21).

Повідомляється, що фактична цифра жертв коронавірусу серед журналістів може бути вищою, оскільки деякі країни не повідомляють про їх смерть, а підрахунок РЕС базується на інформації ЗМІ, національних асоціацій журналістів та кореспондентів РЕС. До того ж, необхідні тести проводяться в різних країнах у різні способи, деякі країни не виконують достатньо тестів. 

Організація також засудила вбивство 54 інших журналістів з 1 січня по 10 вересня. Найнебезпечнішою країною для представників ЗМІ залишається Мексика (там 8 убитих), за нею йдуть Пакистан (7 убитих) та Індія (6 убитих).

РЕС закликала Раду з прав людини прийняти на цій сесії рішучу резолюцію щодо захисту журналістів, яка враховуватиме виклики в охороні здоров’я, з якими стикається професія, та неодноразові напади на свободу преси.

РЕС також закликав уряди різних країн звільнити всіх журналістів, які перебувають у в'язниці з політичних причин і яким загрожує небезпека через умови їх утримання.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ