Підтримати нас

«Коней» міняють після першого туру

Автор статті
09 квітня 2019 09:46
1,012
Поширити:

У минулу п’ятницю, 6 квітня, Андрій Гордєєв залишив посаду очільника області за власним бажанням.

Це рішення викликало великий резонанс не тільки на Херсонщині, а й по всій Україні. Нагадаємо, активісти акції «Хто замовив Катю Гандзюк» постійно артикулювали його ім’я поряд з іменами голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Євгена Рищука як замовників вбивства херсонської активістки та політика. Тому не меншого збурення викликала сьогоднішня заява Рищука з таким самим змістом: він покидає свою посаду за власним бажанням. Обидва вони є членами президентської партії "Блок Петра Порошенка".

У свою чергу, Гордєєв оприлюднив своє рішення про відставку після зустрічі активістів акції «Хто замовив Катю Гандзюк» з Президентом Україні Петром Порошенком. На фоні невеликої підтримки Порошенка на Херсонщині, який серйозно поступився Володимиру Зеленському, та опинився на третьому місці після Юрія Бойко, такі кадрові перестановки виглядають цілком логічними.

Сьогодні ж Гордєєв призначив виконуючим обов’язки голови ХОДА свого першого заступника Дмитра Бутрія. Перед призначенням Гордєєв пояснив причини свого рішення про відставку:

«Це рішення продиктовано тим, що … зараз іде мова про другий тур виборів  і тому я не хотів би, щоби ці всі сфабриковані, брехливі, нелюдські заяви могли якось вплинути на рейтинг Президента під час голосування у другому турі».

Також за час обіймання посади Андрій Гордєєв неодноразово був фігурантом розслідувань журналістів онлайн-газети «Вгору». Багато публікацій ми присвятили вигаданим та сфабрикованим відмовкам у приєднані Старої Збур’ївки до Голої Пристані в рамках децентралізації. За нашими даними, Гордєєв планував об’єднати Стару та Нову Збур’ївки, щоб в подальшому новостворену громаду очолив його кум Віталій Соловйов. Одним з нісенітних аргументів була невідома «непереборна водна перешкода» що нібито розділяє Стару Збур’ївку і Голу Пристань. Бо саме з Голою Пристанню збиралися об’єднатися старозбур’ївчани.

Андрій Гордєєв вигадує додаткову умову процесу децентралізації: подворовий обхід. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Андрій Гордєєв хоче ув’язнити ціле село
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ