Підтримати нас

Комп’ютеризація олешківських школярів обійдеться обласному бюджету вдвічі дорожче

Автор статті
14 червня 2019 09:06
633
Поширити:

«Тихою сапою» розкрадають залишки з освітньої субвенції в Центрі з обслуговування установ та закладів освіти району Олешківської районної ради, керівником якого є Микола Юрійович Литвиненко.

У вищезгаданому Центрі проводять відкриті торги із закупівлі трьох ноутбуків для ресурсних кімнат загальноосвітніх шкіл в Олешківському районі: №4, №2 та Козачелагерської школи. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

До цієї закупівлі привернуло увагу те, що лише на три ноутбуки у Центрі готові витратити 168 тисяч гривень. Це 56 тисяч гривень за одиницю.

Під час аукціону найнижчу пропозицію подало товариство з обмеженою відповідальністю “Кіспрі Україна”. Вони запропонували продати 3 ноутбуки за 140 тисяч гривень. Це майже 47 тисяч гривень за одиницю.

Конкурентами ТОВ “Кіспрі Україна” є дві фірми, вони пов’язані з однією мережею магазинів “Brain”, що продають цифрову техніку. Також їх пов’язує однаковий контактний номер телефону. Мова йде про ТОВ “Приватінвест” та ТОВ “Комел”. Їх пропозиції склали 167 тисяч та 145 тисяч гривень відповідно.

Ми відправилися в один з магазинів мережі цифрової техніки “Brain”, щоб запитати орієнтовну ціну ноутбуків з характеристиками вказаними у тендерній документації (дивіться сторінку 16). Продавець Віктор розповів, що ноутбук з такими параметрами коштуватиме від 18 до 20 тисяч гривень.

Тобто ціна пропозицій фірм для державних закладів освіти перевищує ринкову ціну в понад два рази. Водночас у більшості українських шкіл повально практикуються добровільно-примусові побори з батьків на потреби шкіл та класів, на які завжди не вистачає бюджетних коштів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ