Підтримати нас

Комітет з питань цифрової трансформації про відключення зв’язку на тимчасово окупованих територіях

Vgoru
Автор статті
30 травня 2022 18:16
810
Поширити:

Російська пропаганда поширює фейкову інформацію про рішення України відключити окуповані Запорізьку та Херсонську області від українських мобільних операторів і провайдерів «Інтернету».

Пропагандисти наголошують, що це інформація від «достовірного джерела з Банкової». Причиною, на думку рашистів, слугує «правда», яку люди в окупації почали розповідати своїм родичам та близьким про «хороших російських солдатів», які не вбивають і грабують, а допомагають людям.

Центр протидії дезінформації при РНБО (далі - ЦПД) застерігає, що це дезінформація.

ЦПД пояснює, що відключення українців від мобільних операторів та провайдерів «Інтернету» - це частина окупаційних дій для проникнення роспропаганди в український медіапростір. Відключення здійснюють лише окупанти.

Повідомляємо, що українці на тимчасово окупованих територіях, які під’єднані до російських мереж, можуть використовувати VPN-сервіси. При підключенні до VPN створюється захищений канал між пристроєм користувача і VPN-сервером, тому ваш інтернет-провайдер не дізнається ваше місце перебування та вебресурси, які ви відвідали.

Не всі VPN-сервіси повністю захищають ваш інтернет-трафік. Тому в разі, якщо користуєтесь безкоштовним VPN:

  • Перевірте репутацію сервісу у пошуковику - чи не було фактів витоку або продажу даних користувача.
  • Не використовуйте російські та білоруські VPN-сервіси.

ЦПД наводить кілька VPN-сервісів, які рекомендують фахівці: ExpressVPN, Surfshark, PrivateInternetAccess, CyberGhostVPN, NordVPN та ProtonVPN

Пам’ятайте, що Україна спрямовує всі зусилля на те, щоб у кожному місті, навіть окупованому, працювало українське радіо- і телемовлення.

Довіряйте ЗСУ і українським зв’язківцям!

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ