Підтримати нас

Команда проєкту “Шерифи для нових громад” шукає переможців

Vgoru
Автор статті
17 серпня 2021 14:30
1,552
Поширити:

5 територіальних громад у Миколаївській, Харківській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Полтавській або Херсонській областях мають можливість виграти конкурс та створити безпечне середовище у своїй місцевості.

Перший крок до комфортного життя у будь якій громаді - Програма безпеки. Причому не лише у сенсі правопорядку, а й доступу до якісної медицини, правового захисту, екологічно чистого середовища, освітлених вночі вулиць без зграй безпритульних собак тощо. Бо питань безпеки стосується все, що загрожує життю, здоров'ю та майну людей. 

А якщо Програма територіальної громади не включає у себе “якийсь пункт”, то й вирішити ту проблему буде важче. Адже гроші місцевого бюджету виділяються саме на реалізацію Програм.  Донорська допомога теж часто надається лише за умови наявності такого напрямку діяльності у Програмі.

Однак наразі переважна більшість Програм безпеки в територіальних громадах формальні й спрямовані лише на співпрацю з поліцією - щоб мати можливість фінансувати потреби правоохоронців. А як же ж інші потреби жителів?

Профілактична робота з молоддю

Тому команда проєкту “Шерифи для нових громад” розробила спеціальний алгоритм допомоги в розробці Програми Безпеки й уже відпрацювала його з депутатами та співробітниками сільради Хрестівської ТГ  Херсонської області.  І за системної допомоги всі разом розробили унікальну програму: конструктивну, реальну й дієву, яка стосується суто місцевих потреб і містить конкретні заходи. 

Наразі документ уже чекає затвердження на сесії. 

Команда проєкту «Шерифи для нових громад» має можливість допомогти з розробкою місцевої Програми безпеки ще п’ятьом територіальним громадам у Миколаївській, Харківській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Полтавській або Херсонській областях.

Умови участі у конкурсі: готовність представників органів місцевого самоврядування зібратися разом та виділити час на спільну розробку Програми.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити реєстраційну форму за посиланням: https://forms.gle/aVd6SPWWUxNGsfS37  

Останній термін реєстрації учасників: 20 серпня 2021 року.

Результати конкурсу буде оголошено на сайті проєкту “Шерифи для нових громад” 1 вересня 2021 року.

Переможців конкурсу команда проєкту “Шерифи для нових громад” додатково привітає електронним листом.

Контактна особа: Олена Старюк, юристка проєкту, +30955205356, elenastaruk2014@gmail.com

Усі заходи проводитимуться в рамках спільного проєкту БО “Фонд милосердя та здоров'я та ГО “Інформаційний ресурсний центр “Правовий простір” - “Шерифи для нових громад” за підтримки Міжнародного фонду Чарльза Стюарта Мотта. Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать авторам і можуть не співпадати з позицією Міжнародного Фонду Ч.С. Мотта.

Публікація підготовлена в рамках проекту “Шерифи для нових громад” за фінансової підтримки у 2018-2019 роках Міжнародного Фонду “Відродження” та Міжнародного фонду Чарльза Стюарта Мотта. З 2019 року проект реалізується Благодійною організацією “Фонд милосердя та здоров'я” та Громадською організацією “Інформаційний ресурсний центр “Правовий простір” за підтримки Міжнародного фонду Чарльза Стюарта Мотта. Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його автору і можуть не співпадати з думкою Міжнародного Фонду “Відродження” та Міжнародного Фонду Ч.С. Мотта.

На головному фото: Програма наставництва з дітьми та підлітками у Богданівській ТГ

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ