Підтримати нас

Коли найкраще засинати і як прокидатися без будильника

Автор статті
25 жовтня 2019 06:30
673
Поширити:

Під час фази глибокого сну віділяється гормон росту – соматотропний.

У світі існує цілий рух людей, які прокидаються до сходу сонця або навіть раніше. Ми з'ясували, чим корисні ранні підйоми і чому вони так популярні.

Крім того, що у вас з'являється більше часу, який ви можете витратити виключно на себе, так це ще й корисно для здоров'я. За умови, звичайно, здорового сну.

"Якщо ви лягли о 22:00, а прокинулися о 6:00 – відмінно. Важливо, щоб ви висипалися. При цьому поняття потреби уві сні дуже суб'єктивне: хтось спить більше, хтось менше. Але так чи інакше 8 годин це поняття здоров'я", – пояснив Спартак Суббота, психотерапевт.

При цьому вважається, що сприятливий час для засинання настає близько 23:00 години вечора. Саме тоді організм виробляє гормон для сну – мелатонін. Під час фази глибокого сну виділяється гормон росту – соматотропний. Він особливо важливий для дітей. А брак сну, зменшує вироблення гормону лептину, що може призвести до ожиріння: чим менше спите – тим більше голодні. Вранці ж до роботи приступає гормон стресу кортизол. Пік виділення кортизолу це: 7:00 – саме він нас і пробуджує.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ