Підтримати нас

Колесо огляду почали демонтувати, хоча урбан-парку ще немає в проєкті

Автор статті
18 лютого 2022 13:16
1,213
Поширити:

У Херсонській міськраді повідомили про початок демонтажу оглядового колеса у парку Херсонська Фортеця, який має завершитися до 25 лютого.

Водночас головний архітектор міста Ігор Юрчак під час громадських обговорень змін до генплану Херсона не надав проєкту майбутнього урбан-парку й заявив, що не готовий відповідати на питання херсонців стосовно цього проєкту. 

Також містян хвилює доля дерев, які в міськраді вже запланували спиляти для розчищення майданчика. Хоча наразі невідомі навіть межі майбутнього урбан-парку.

Попри таку невизначеність, роботи з демонтажу тривають. Але незрозуміло, чи законні вони. Активісти неодноразово викликали поліцію і працівники припиняли роботи з демонтажу ще до приїзду правоохоронців. Про це розповів херсонець Борис Романченко: 

“Уже третій день поспіль активісти викликають поліцію, до приїзду якої працівники покидають територію парку атракціонів, киваючи на керівництво в КП "Гарантія”.

Директор комунального підприємства “Гарантія” Ігор Семенчев запевнив, що атракціон не будуть здавати на металобрухт. За його словами, колесо відреставрують та розмістять на новій локації. Поки його зберігатимуть на полігоні херсонського дорожнього управління під охороною.

Аргументував необхідність реставрації колеса Семенчев ще й тим, що на одній зі стріл із 6 кріпильних болтів – 2 зірвані: 

"Приховані дефекти виявляються повсюдно. Їх фіксує технагляд. Після завершення демонтажу ми надамо дефектні акти на ознайомлення громадськості", - зазначив директор комунального підприємства “Гарантія” Ігор Семенчев.

А головний архітектор міста Ігор Юрчак запропонував активістам влаштувати окрему зустріч для більш детального обговорення вигляду майбутнього урбан-парку.

Головне фото з архіву "Вгору"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ