Підтримати нас

Кого привабить “новий Лас-Вегас” на Херсонщині?

Автор статті
22 березня 2021 17:12
1,213
Поширити:

Уже не перший рік керівництво Херсонської обласної державної адміністрації переймається привабливою ідеєю організації на території регіону грандіозного курортно-розважального комплексу, який без зайвих докорів сумління назвали "новим українським Лас-Вегасом".

Ідею раніше просував ексглава ОДА Юрій Гусєв, зараз її, немов прапор, який випав з рук пораненого солдата, підхопив новий начальник - Сергій Козир.

Саме він на недавній сесії Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" представив інвестиційний проєкт "La Perla Azzurra", який, на його думку, повинен залучити великий бізнес на територію Херсонщини.

"Це масштабний туристичний інвестиційний проєкт La Perla Azzurra. У першу чергу він увійшов у сто пріоритетних інвестиційних проєктів, затверджених Кабінетом Міністрів. Основна мета - організація високоякісного комплексу туристичних і розважальних послуг цілорічного функціонування, зокрема, з доступом до сфери грального бізнесу, і повним спектром курортних послуг. Саме цим проєктом ми хочемо зробити міні-Лас-Вегас у Херсонській області, щоб тут розміщувалася вся інфраструктура, пов'язана з гральним бізнесом", - сказав голова ХОДА.

Ще одна мета реалізації задуму - зробити курортний сезон у нашому регіоні цілорічним, тоді як зараз він триває всього лише з травня і максимум до жовтня.

Козир наголосив: для втілення проєкту зроблено вже дещо: отримано висновок з оцінки впливу на навколишнє середовище, відібрані матеріали інженерно-геологічних вишукувань, винесено експертний висновок з розгляду проєктної документації та дозвіл на виконання будівельних робіт.

Як заявив Козир, уже зараз в облдержадміністрації готові запропонувати потенційним інвесторам 17 земельних ділянок під забудову.

Уся ця затія має розташовуватися між селищами Приморське і Лазурне на озері Устричному поблизу від узбережжя Чорного моря. Щоб спорудити "Лас-Вегас", знадобляться масштабні роботи з намиву ділянки.

Передбачувана вартість проєкту просто колосальна для наших країв: мільярд доларів! Площа курортної зони повинна скласти 596,16 га, з них 300 га визначено під забудову для готелів і шикарних апартаментів.

Усі ці плани, звичайно, не можуть не вражати уяву, та тільки є великі сумніви, що в найближчому доступному для огляду майбутньому вони будуть реалізовані. Що говорити, якщо навіть мостоперехід ХБК-Таврійський в обласному центрі ніяк не можуть побудувати, а вартість робіт з його спорудження скоро мало не перевищить ціну, про яку згадувалося раніше. Більш того: нещодавно все той же Сергій Козир заявив, що об'єкт, швидше за все, не буде зданий і до травня, як то було обіцяно. Роботи вже затримуються на три-чотири тижні як мінімум. Крім того, мостоперехід нібито вимагає ще більших інвестицій: колишніх сотень мільйонів уже недостатньо.

Відзначимо, що всі ці грандіозні прожекти з багатомільйонними вливаннями намагаються з дуже невеликим успіхом здійснити на тлі величезних проблем у сільськогосподарській галузі, у сфері медицини, в освіті, у житлово-комунальному господарстві, у транспортній галузі...

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ