Підтримати нас

Ківа, Тищенко і Степанов. Супергерої, яких ми заслужили

Автор статті
28 квітня 2021 11:59
1,273
Поширити:

Так, це ми самі заслужили кандидата наук Киву, міністрів Степанова і Шкарлета, депутата Тищенка і бог знає кого ще. Вони всі там тільки тому, що ми раді їх там бачити.

Не раді, скажете ви? Тоді чому вони там? Політики чутливі до рейтингів. А присутність цих персонажів, видно, не сильно впливає на рейтинги. А значить, вони там по праву. 

Міністра освіти Анну Новосад змішали з лайном за абсолютну правду про те, що 36 тисяч - це низька зарплата для управлінця рівня міністра. Але людям абсолютно ок, коли при міністрі освіти Шкарлеті, звинуваченому в плагіаті, дисертацію захищає Кива, який навіть не розуміє, про що у нього там в дисертації написано. Кого вибирає українське суспільство? Правильно, Шкарлета. 

Міністра охорони здоров'я Супрун паплюжили коли вона робила реформу, була абсолютно компетентна і відстоювала доказову медицину, ходила зі скромним рюкзаком і здавала корупціонерів в НАБУ. Міністру охорони здоров'я Степанову, що завалив вакцинацію і все навколо, абсолютно ок саботувати реформу, ходити в куртці за тисячі мільйонів, купувати вакцину через прокладку і носити на руці червону нитку, яка захищає чи то від пристріту, чи то від усіх хвороб одразу, чи то від НАБУ. Хто все одно залишається доктором Смерть? 

Депутат Тищенко може влаштовувати пафосні вечірки в карантин після того, як в минулий карантин працював його ресторан і відскіпуватися вибаченнями, які найбільше нагадують спосіб послати подалі туди, хто вимагає вибачень.

Кого вибирає українське суспільство? У якої партії зараз найвищий рейтинг? Правильно, у тієї, чиїм депутатом є Тищенко. Так що ж ви скаржитеся тоді? Всіх цих людей вибирають. За них голосують. Їх політичні сили зберігають рейтинги. Як продовжують люди дивитися квартал після мерзенної пісні про Гонтарєву і її будинок? Люди голосують за Тищенка, Степанова, кандидата наук Киву. Якби люди були проти, то у політиків падали б рейтинги. У президента, у партій і вони розуміли б, що треба щось змінювати. Але ж ні, все в порядку. Так навіщо політикам робити не комфортні для себе речі, якщо немає мотивації? На Заході політики моментально позбавляються від корупціонерів тільки тому, що їх виборці їм не пробачать, якщо такі люди будуть в рядах політичної сили. 

Українські виборці аплодують в студії борцям за справедливість, що живуть в Кончі Заспі і чий зовнішній вигляд коштує більше, ніж заробляють всі люди, які сидять в студії. І потім голосують за цих людей, стверджуючи, що виступають проти корупції. Серйозно? 

Українці готові прощати те, що прощати не можна. Але не прощають людей, які говорять їм правду. 

Не можна скаржитися на корупцію, погану освіту і погану медицину і при цьому голосувати за людей, які сприяють корупції, поганій освіті і жахливій ​​медицині. Це суперечливі бажання. Але поки українці голосують за тих, за кого вони голосують, поки українці вибирають такий формат супергероїв. Українці хочуть жити в Польщі, але не хочуть робити те, що зробили поляки, щоб жити в сьогоднішній Польщі. І швидше за все, проголосують за популістів і поїдуть в Польщу на заробітки, ніж виберуть варіант польських реформ, щоб можна було працювати в Україні. 

Будинки замість парків та стадіонів виростають самі собі, а тому що за їх право там бути голосують депутати, яких обирають люди.  Саме тому ми досі живемо в найбіднішій країні Європи. Тому, що ми самі вибираємо цю бідність. Ми голосуємо за цю бідність. І ніхто крім нас не винен у нашій бідності.

Sergey Fursa

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ