Підтримати нас

Кількість дітей в інклюзивних класах подвоюється щороку

Автор статті
26 січня 2019 05:00
748
Поширити:

Кожного року кількість дітей, охоплених інклюзивною освітою, зростає вдвічі, і вже 14 тисяч дітей з особливими потребами навчаються разом з іншими.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на Всеукраїнській нараді з інклюзивної освіти у Києві, повідомляє Укрінформ.

“Щорічно кількість дітей, які приходять до інклюзивних класів, груп, подвоюється. Це означає, що ми будуємо по-справжньому нову українську школу, де освітній процес буде по-справжньому варіативний”, - сказав він.

За його словами, наразі вже більше 14 тисяч дітей з особливими потребами навчаються у садочках і школах.

“Це є наші юні співгромадяни, яких уберегли від страждань, від життєвих трагедій”, - переконаний глава держави.

Президент запевнив, що нині інклюзивна освіта є пріоритетом голів обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування і педагогів.

Порошенко також зауважив, що у бюджеті закладено достатньо ресурсів для створення і обладнання майже 700 інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ). При цьому він відзначив, що такої кількості достатньо, аби повністю задовольнити потребу в цих закладах.

“Інклюзія — це не лише для дітей з особливими потребами, інклюзія — це не лише для їхніх родин, для їхніх батьків, інклюзія — це для всіх нас, громадян України, для нашої держави, це характеристика нації на те, чи складає вона іспит на європейськість, це одна з тих реформ, які змінюють не окремий сектор економіки чи державного управління, це частина найважливішої і найскладнішої, але водночас і найпотрібнішої реформи”, - наголосив Президент.

Глава держави додав, що наразі відбувається адаптація освітнього процесу для задоволення потреб кожного учня і діти з особливими освітніми потребами навчаються у класах разом зі своїми ровесниками, разом ростуть, спілкуються, інтегруються змалку в нормальне життя, стають єдиною командою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ