Підтримати нас

Хто з безробітних отримає субсидію 2018 року

Автор статті
09 жовтня 2018 14:15
587
Поширити:

Згідно з новими правилами надання субсидій, допомогу не отримають багато безробітних. Тепер субсидії безробітним призначають тільки в трьох випадках:

  • якщо є довідка лікарсько-консультативної комісії про те, що вони не можуть працювати за станом здоров'я;
  • якщо платять за себе єдиний соціальний внесок;
  • якщо перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Тим, хто не стоїть на обліку, раніше рахували умовний дохід 2900 гривень – два прожиткових мінімуми. Тепер це три прожиткових мінімуми, тобто 5300 гривень, що позбавляє таких громадян права на субсидію.

Однак серед незареєстрованих безробітних є і люди передпенсійного віку. І, як пояснив заступник директора департаменту соціальної політики Київської державної міськадміністрації (КМДА) Максим Бученко, їм не обов'язково звертатися до центру зайнятості, щоб оформити субсидію.

"Ця норма не б'є по найнезахищеніших верствах населення, оскільки громадяни передпенсійного віку мають право звернутися до комісії [управління соціального захисту], і вона має право зменшити норму до одного прожиткового мінімуму. Тобто сума буде менше, ніж була в попередній редакції постанови. Не обов'язково йти до центру зайнятості [і ставати на облік]", – зазначив Бученко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ