Підтримати нас

Хочемо нагадати мешканцям з окупованих територій, що вони живуть в Україні, - МінТОТ

Автор статті
25 серпня 2018 17:37
751
Поширити:

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій розповіли про акцію "Посада - простий українець"

Чи потрібні і чи важливі для українського суспільства подібні ініціативи — читайте та слухайте на Громадському радіо обговорення з начальником Управління внутрішньо переміщених осіб і гуманітарного співробітництва міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Іриною Калупахою, а також начальником Управління з питань АР Крим та м. Севастополя цього ж міністерства Сергієм Мокренюком.

Олена Бадюк: Я думаю, що активні користувачі мережі Фейсбук вже могли бачити типові картинки, які вже декілька днів з’являються в мережі, і це є ініціатива самого міністерства. Розкажіть, чому і коли з’явилася ідея, чому саме у такому форматі, і в чому ви вбачаєте важливість такої ініціативи?

Ірина Калупаха: Ця ініціатива – привітання простих українців виникла з того, що ніхто нікого краще не слухає, як прості українці таких, як вони. Тому виникла ідея, щоб саме прості українці вітали один одного зі святом. Таким чином, за ініціативи міністерства була створена така програма-конструктор, за допомогою якої можна зробити привітання і розповсюдити його в мережі Інтернет, соціальних мережах, деінде. До цієї ініціативи приєдналися вісім областей, на території яких були розповсюджені привітання на білбордах та сіті-лайтах, також привітання в потягах Інтерсіті, на ресурсах місцевих органів влади.

Сергій Мокренюк: Дуже зручний сайт-конструктор, дуже просто завантажується фотографія з соціальної мережі, і потрібно вписати до 100 символів – фактично одне речення. Логіка дуже проста: всі ми – громадяни однієї великої держави, ми одне суспільство, тому дуже просто привітати один одного з цим святом. Мені дуже приємно, що, наприклад, підтримали нашу акцію ФК «Динамо Київ», ФК «Шахтар», ФК «Таврія».

Олена Бадюк: У прес-релізі написано, що можуть долучатися і мешканці окупованих територій, та наскільки це безпечний крок, адже там потрібно оприлюднити своє фото і в такий спосіб виказати свою громадянську позицію?

Сергій Мокренюк: Я бачив фото наших кримських хлопців, а оскільки вони не можуть вказати, де вони знаходяться і хто вони є, то вони зробили фото у «балаклавах». Тому завжди є вихід, було б бажання.  

Олена Бадюк: Чого ви очікуєте від кампанії, яку зараз проводить міністерство?

Ірина Калупаха: Основна задача міністерства – це реінтеграція наших територій і повернення їх до конституційного простору України. Стосовно цієї компанії, то особисто для мене вона спрямована на те, щоб закласти у свідомості людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях те, що вони проживають в Україні і те, що  на них тут чекають з теплом. Я вважаю, що тільки тоді, коли серцем і душею вони будуть з нами, тоді ми зможемо говорити про реінтеграцію і тоді ми її досягнемо.

Олена Бадюк: Яким чином можна долучитися до цієї акції?

Сергій Мокренюк: Простіше за все зайти на сайт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій, там ви одразу знайдете повідомлення про цю акцію. На те, щоб долучитися, потрібно максимум 5 хвилин.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ