Підтримати нас

Херсонців запрощують на громадські слухання

Автор статті
09 жовтня 2017 03:43
870
Поширити:

У п'ятницю,13 жовтня, о 14:00 у великій залі Херсонської міської ради (м. Херсон, Ушакова, 37) відбудуться громадські слухання з питання створення в місті Херсоні Кризового центру для членів сімей, в яких вчинено насильство, або існує реальна загроза його вчинення.

Громадські слухання проводяться за ініціативи громадськості міста. Більше  300-т херсонців та херсонок зібрали підписи, щоб ініціювати цей захід.

Під час  громадських слухань представники влади, експерти та громадські активісти обговорять можливості створення Кризового центру. Жителі міста зможуть висловити своє бачення стосовно цього питання.

Також акторами Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша буде представлений перфоманс «Жіночи голоси».  Це низка документальних історій про домашнє насильство.  Він був створений з матеріалів, які зібрала драматургиня Наталя  Блок. В ньому мешканки  Херсону, яким довелось постраждати від домашнього насильства розповідають про свій досвід. В перфоменсі представлені розповіді жінок нашого міста різних соціальних категорій та віку, які були змушені терпіти насилля бо не мали змоги вийти з цієї ситуації самостійно. Ці історії доводять важливість протидії домашньому насильству на інституційному рівні, та наочно демонструють, чому саме Херсону необхідний притулок для потерпілих від домашнього насильства**.

Таке місце надасть окрім прихистку, психологічної, юридичної допомоги впевненість у тому, що вони не одні в своїй біді. Наскільки це питання актуальне для Херсона, показують прості цифри.

За 6 місяців 2017 року до патрульної поліції Херсона надійшло 2561 викликів з приводу сімейних сварок. Це майже в 2 рази більше ніж за весь 2015 рік (1575). Допомогу отримали лише 146 постраждалих. 

Адреса проведення заходу: велика зала Херсонської міської ради (м. Херсон, Ушакова, 37)

Час: початок реєстрації о 13.00, початок заходу – 14.00

Контактна особа: Руденко Богдан Сергійович, тел.: 099 930 61 84, пошта: safezone.ks@gmail.com

Довідка

* громадська кампанія «Херсон -  територія вільна від насильства» розпочата в квітні 2017 року  громадською організацією «Херсонська регіональна Ліга соціальних працівників України». На сьогодні це  17 громадських організацій та активні мешканці міста, які об’єдналися з  метою захисту прав постраждалих від насильства в сім’ї, та створення  в м. Херсоні  Кризового центру для членів сімей, в яких вчинено насильство, або існує реальна загроза його вчинення.

**Перфоменс «Жіночі голоси» був створений колективом БО «Інша» при підтримці Українського Жіночого Фонду, в рамках проекту «Прийняття заходів по запобігання домашньому насильству у Херсоні».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ