Підтримати нас

Херсонцям нагадали про корисність волоських горіхів

Автор статті
25 жовтня 2020 12:30
792
Поширити:

Про цінні властивості волоських горіхів (латиною - Juglans regia L.) та економічне їх значення відомо здавна.

Вони мають лікувальні властивості: так, ядро горіха містить білки, жири, вуглеводи, вітаміни (А, В1, В2, С, Е, К, Р, РР), мінеральні речовини (кальцій, фосфор, цинк, йод, калій, залізо, азот), високоякісні, корисні для здоров’я антиоксиданти, протеїн.

З листя горіха готують лікарські відвари, настої, чаї; з зелених плодів виготовляють медові та цукрові витяжки; деревину використовують у меблевій промисловості. Також із них виробляють технічну та ароматичну олії, лаки, фарби, тощо.

Перевагою волоських горіхів є ще й висока лежкість та транспортабельність. Тому саджати цю рослину надзвичайно вигідно. 

До Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні на 2020 рік, занесено 51 сорт горіха волоського. Та краще купувати саджанці адаптованих до умов вирощування сортів. Тому, купуючи саджанці цієї культури, слід перевірити, насамперед, чи внесений сорт до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні на 2020 рік, чи не пошкоджена коренева система, чи відсутні ознаки хвороби.

Як повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби, у Херсонській області, відповідно до ст. 17 Закону  «Про насіння та садивний матеріал» садивний матеріал повинен супроводжуватися сертифікатами, що засвідчують його сортові та товарні якості. Зберігатися вони повинні на місці торгівлі та надаватися на вимогу. Власник повинен гарантувати відповідність товарних якостей садивного матеріалу даним, що зазначені у документах.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ