Підтримати нас

Херсонці зможуть оцінити рівень безпеки на дорогах в онлайн-режимі

Автор статті
11 серпня 2020 12:21
763
Поширити:

Жодного дня не минає на Херсонщині без повідомлень про дорожньо-транспортні пригоди.

Статистика лякає: за рік в області розбиваються десятки машин, багато людей гинуть або залишаються інвалідами на все життя. Не забуваємо також, що наш регіон - транзитний і привертає увагу тисяч відпочивальників під час літнього курортного періоду, що лише підсилює автотрафік.

Кількістю ДТП перейнялися в Херсонській облдержадміністрації, де її заступник Сергій Козир презентував відповідний проєкт. За словами чиновника, на сайті ХОДА можна буде перевіряти рівень безпеки дорожнього руху.

На ресурсі встановлять спеціальний віджет, який дозволить оцінити рівень безпеки дорожнього руху в режимі реального часу, а в розділі "Безпека дорожнього руху" будуть формуватися статистичні дані щодо кількості та видів порушень ПДР, середньої швидкості в області, витраті пального, кількості різких прискорень і гальмувань автомобілів з місця і таке інше.

"Безпечне водіння" - додаток, що є частиною програми "Штрафи UA". Він  розроблений за участю Міністерства інфраструктури України. Як заявив Козир, система оцінює манеру керування конкретного водія і мотивує його до поліпшення водійських навичок. До речі, за "відповідальну поведінку" на трасах водієві можна буде отримати до 18% кешбеку від суми страхування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ