Підтримати нас

Херсонці та право: в області розгорнута масштабна просвітницька кампанія

Автор статті
20 вересня 2019 03:03
624
Поширити:

В Херсонській області правозахисники продовжують проводити просвітницькі та навчальні заходи

За перше півріччя наші фахівці провели понад 1тис. правопросвітницьких заходів – для трудових колективів, школярів, студентів, представників органів місцевого самоврядування тощо.

Про це йшла мова на прес-конференції у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області.

Крім того, протягом минулого року стала доступною для широкого загалу довідково-інформаційна платформа WikiLegalAid, яка містить понад 1500 консультацій з правових питань, посилання на нормативні акти, судові рішення та зразки процесуальних документів. Про можливість отримати юридичну консультацію не виходячи з дому, дізнались мешканці Херсонської області під час презентацій та правопросвітницьких заходів.

Також триває правова освіта дітей та співпраця із закладами освіти: потужна інформаційна антибулінгова кампанія «СтопБулінг», виховна робота серед учнів, консультування батьків та вчителів, чисельні виступи на метод об´єднаннях класних керівників, батьківських зборах, аби у такий спосіб попередити випадки агресії серед підлітків.

Налагоджена робота й щодо допомоги жертвам домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Фахівці місцевих центрів ефективно співпрацюють з мобільними бригадами, які надають психологічну допомогу постраждалим від насильства в родині, беруть участь у коаліції по створенню Кризового центру в місті Херсоні, інших роз´яснювальних акціях, а на теренах Бериславського району працює програма «Заходи соціального захисту людей похилого віку, інвалідів та підтримки сім’ї, утвердження ґендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2015 – 2019 роки».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ