Підтримати нас

Херсонці поринули у «Вальс Перемоги»

Автор статті
08 травня 2018 09:45
605
Поширити:

Сьогодні, 8 травня, відзначають День пам’яті та примирення.

Напередодні свята, на площі біля ККЗ «Ювілейний», учасники та діти війни поринули у «Вальс Перемоги», присвячений пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років.

"Неймовірна атмосфера! Люди різного віку, а переважно це наші бабусі і дідусі -танцювали! Разом! Разом співали Державний Гімн України! разом підспівували музикантам двох оркестрів - ГУ Нацполіції та Обласного палацу культури! Головна ідея заходу: наступного року на вальс своїх бабусь запросять онуки, які повернуться з війни!" - пише на своїй сторінці у Фейсбуці Світлана Думинська.

Під час заходу було встановлено неофіційний рекорд України. За підрахунками, вік одночасно вальсуючих склав 18 982 роки. У планах на наступний рік - запропонувати танцювати "Вальс перемоги" всій Україні.

Кожен хто зареєструвався на вальс - отримував мак. Вся площа біля ККЗ Юбілейний розквітла маками. Коли музиканти пішли запрошувати до танцю - вся площа засяяла посмішками щирої вдячності.

Вітаємо з Днем пам'яті та примирення!

Довідково. 8-9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ