Підтримати нас

Херсонці перевірили рівень своїх правових знань

Автор статті
25 квітня 2018 14:30
650
Поширити:

Сьогодні Херсонці прийняли участь у наймасштабнішому проекті з оцінки правової грамотності населення “Всеукраїнському правовому диктанті», який відбувся за підтримки Міністерства юстиції України.

Аби дізнатись рівень власних правових знань до Херсонського державного університету сьогодні завітали близько 200 громадян.

Вони пройшли тестування з 5-ти  публічних галузей права: сфера фінансів, здоров’я, соціальна сфера, особиста сфера та безпека. У тестах були відображені найбільш важливі проблеми в житті громадян України.

Захід відкрив декан юридичного факультету ХДУ Андрій Казанчан.   

Відсутність у людей належних правових знань у різних правових сферах часто призводить до прийняття невиважених рішень та неприємних наслідків. Підвищення правової грамотності населення та, впершу чергу, формування у громадян інтересу до підвищення власного рівня правової культури – одне із першочергових завдань Головного територіального управління юстиції у Херсонській області та взагалі, кожного державного органу. Правовий диктант надасть змогу людям оцінити свій рівень правової обізнаності та сформувати пропозиції для державних органів влади, що дадуть можливість суттєво підвищити рівень правової грамотності громадян України, - зазначив очільник Херсонської юстиції Костянин Хутковський.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ