Підтримати нас

Херсонці мали можливість пройти експрес-тестування на ВІЛ

Автор статті
20 травня 2019 05:22
699
Поширити:

Херсонська область входить до числа областей України з найвищими рівнями поширеності ВІЛ-інфекції, захворюваності на ВІЛ-інфекцію, захворюваності на СНІД. У 2018 році на диспансерному обліку в області знаходилося 4290 ВІЛ-інфікованих, 1100 – хворих на СНІД.

Про це повідомляється на сайті Херсонської міської ради.

Так, 17 травня 2019, за підтримки Херсонського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Херсонським обласним благодійним фондом «Мангуст» спільно з Благодійною організацією «100 відсотків життя. Херсонський регіон» біля входу до Шевченківського парку (на розі просп. Ушакова та вул. Лютеранської) проведено вуличну інформаційно-просвітницьку акцію, приурочену до Всесвітнього дня пам’яті людей, які померли від СНІДу.

До акції також долучилися волонтери Херсонського обласного центру громадського здоров’я, Херсонського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом, Херсонської міської громадської організації «Асоціація 21 століття» та Благодійної організації "Позитивні жінки".

Мета акції- нагадати мешканцям та гостям міста, що на сьогодні проблема ВІЛ-інфекції – це не вирок, при своєчасному виявленні та лікуванні осіб, яких торкнулась проблема ВІЛ-інфекції, та зможуть жити повноцінним життям.

У рамках акції спеціалісти та волонтери інформували херсонців на предмет проблематики ВІЛ/СНІДу в Україні, шляхів попередження інфікування та вирішення проблеми ВІЛ/СНІДУ в цілому, розповсюджували інформаційні матеріали і засоби контрацепції.

Під час проведення заходу кожен мешканець міста мав можливість безкоштовно та анонімно пройти тестування швидкими тестами на виявлення ВІЛ-інфекції у спеціально облаштованій Мобільній амбулаторії, а також отримати консультацію у разі виявлення антитіл ВІЛ/СНІДу з метою їх перенаправлення у лікувальні заклади міста.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ