Підтримати нас

Херсонських цьоголіток переселяють до Запорізької області

Автор статті
16 жовтня 2019 13:00
803
Поширити:

У країні повним ходом йде вже традиційне зариблення водойм. Зокрема, у середу, 16 жовтня, понад 200 тис. екземплярів молодняку білого товстолобика, білого амура та коропа поїхали з «ясел»  Держпідприємства «Херсонський виробничо-експериментальний завод по розведенню молоді частикових риб» до Каховського та Дніпровського водосховищ в межах Запорізької області.

Про це повідомляє Державне агентство рибного господарства.

Середня вага одного екземпляра риби приблизно 25 грамів.

Контролює за проведенням зариблення спеціальна комісія, до складу якої входять представники Запорізького рибоохоронного патруля. А доставлять цьоголіток (тобто рибу, яка вилупилася з ікри у цьому році) до нового поселення коштом громадської організації «Запорізька обласна федерація підводного полювання, дайвінгу та рибальства».

Нагадаємо, ДП «Херсонський виробничо-експериментальний завод по розведенню молоді частикових риб», що розташований в Голопристанському районі, розводить рибу за державний кошт задля відновлення водних біоресурсів.

Минулого року білих товстолобиків, амурів та коропів, вирощених підприємством, теж випускали в ці водойми, а також - в Київське, Кременчуцьке,  Дністровське водосховища, в річки Десну, Південний Буг, в пониззя Дніпра. Ще по різним водоймам розселяли щук та сомів.

Інше підприємство Херсонщини, державна установа «Виробничо-експериментальний дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод ім. академіка С.Т. Артющика» в Білозерському районі, спеціалізується ще й на більш коштовних рибах.

Так, минулого року, за офіційною інформацією Держрибагентства, підприємство випустило у пониззя Дніпра в районі Широкого плеса понад 16 тисяч екземплярів осетрів, стерляді та севрюги. Ось тільки цієї риби, принаймні у Дніпрі, - все одне не видно.

Вселення водних біоресурсів Державними рибовідтворювальними комплексами (заводами) у 2018 році:

${gallery:924b8d57403681e05d0ea63ab28966ba}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ