Підтримати нас

Херсонський волонтер Григорій Янченко переміг у Національному конкурсі "Благодійна Україна"

Автор статті
10 квітня 2020 03:00
889
Поширити:

Волонтер з Херсона Григорій Янченко став переможцем Національного конкурсу "Благодійна Україна". Його підтримали 51 % людей під час онлайн голосування.

Звістка про те, що став благодійником року, застала волонтера Григорія Янченка на робочому місці. Тут, біля торговельного центру, він збирає пожертви для українських воїнів протягом шести років:

"Мені дуже приємно отримати таке звання, але це не тільки моя заслуга – це заслуга людей, які зі мною їздять. Я вдячний всім херсонцям, які допомагали і допомагають на теперішній час".

Загалом, розповідає Григорій Янченко, вдалося зібрати понад 3,5 млн гривень:

"Почалася моя волонтерська діяльність з квітня 2014-го і продовжується до теперішнього часу. За ці 6 років я зібрав десь 3,5 млн грошима, не враховуючи те, що люди допомагали і овочами, і різними приладами. Усе це було відвезено на передову".

Народним благодійником України дядя Гриша став удруге. Національний конкурс "Благодійна Україна" - щорічний, проводиться асоціацією благодійників України, розповіла голова благодійного фонду громади Херсона "Захист" Лариса Польська:

"Другий рік поспіль асоціація благодійників України виставила таку номінацію, як "Народний благодійник України" і якщо всі номінації, всі переможці визначаються національним журі, то номінація "Народний благодійник" визначається шляхом онлайн голосування людей зі всієї України. У цьому році було 25 номінантів і в тому числі Григорій Миколайович Янченко - відомий волонтер, почесний громадянин України. Його представила на конкурс фундація Августа Вірлича".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ