Підтримати нас

Херсонський спецфонд “СтопВірус” допомагає лікарням

Автор статті
28 серпня 2020 07:00
864
Поширити:

Коли у березні COVID-19 дістався Херсона, БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» у співпраці з місцевим медичним центром «Taurt-Medical» і ГО «Спілка жінок Херсонщини» відкрили громадський Спецфонд «СтопВірус».

Завдання Спецфонду - допомогти задовольнити потреби лікарень, визначених опорними для приймання інфікованих коронавірусом, у засобах індивідуального захисту та обладнанні.

Насамперед Спецфонд допомагає Херсонській обласній інфекційній лікарні ім. Г.І.Горбачевського. Але, коли в Олешках загострилася ситуація з коронавірусом, до районної лікарні закупили і передали 130 необхідних захисних комбінезонів.

Загалом з 26 березня по 27 липня  коштом благодійних пожертв на суму понад 250 тис. гривень  Херсонській обласній інфекційній лікарні передали 100 захисних костюмів, 300 захисних халатів, 200 респіраторів, 3480 разових масок, 5 моніторів пацієнта HEACO G3D, інфузійний насос Benefusion VP та концентратор кисню OLV-10.

5 таких моніторів у квітні передали лікарні.

Наразі залишається гостра потреба у концентраторах кисню для лікування хворих на COVID-19. Один такий апарат коштує до 39 тисяч гривень. Наразі зібрано - 13 966,86 грн.

Як розповіла Лариса Польська, голова Фонду громади міста Херсон «Захист», за потребою їх мало б бути двадцять. На початку карантину в лікарні був лише один такий апарат, але вже застарілий. Ще один, сучасний концентратор, придбали під час першої хвилі за кошти, які херсонці перерахували у Спецфонд "СтопВірус". Є сподівання, що завдяки пожертвам вдасться придбати ще хоча б пару таких апаратів.

Окрім цього, за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), учні Херсонського вищого професійного училища сервісу та дизайну та майстри Швейної фабрики "Анелес", яка розташована в Станіславі, шили багаторазові маски, 3200 з яких були передані прикордонникам та соціально незахищеним верствам населення через громадські організації та соціальні заклади.

Також Спецфонд "СтопВірус" підтримав проєкт UCBI. Наразі за його замовленням шиються п’ять тисяч захисних костюмів, які у вересні передадуть Херсонській обласній інфекційній лікарні та центральним лікарням Генічеського, Каховського, Голопристанського та Олешківського районів

Фонд громади Херсона «Захист» має сімнадцятирічний досвід прозорої благодійної діяльності. Закупівля відбувається за заявкою інфекційної лікарні. Усі придбані матеріальні цінності оприбутковуються та офіційно передаються з балансу Фонду на баланс лікарні.

Зробити благодійний внесок на допомогу медикам можна через кнопку «Зроби пожертву!» на сайті Фонду - https://zahyst.ks.ua/  (шукайте на головній сторінці картинку – руки з серцем).  Позначте свої ПІБ та призначення платежу на спецфонд СтопВірус.

Також приймається неповоротна благодійна допомога від юридичних осіб перерахуванням за реквізитами:

Отримувач – БО «ФГМХ «Захист»

р/р UA603524790000026009052202214

МФО 352479

АТ КБ «ПриватБанк»

Призначення платежу – на проєкт «СтопВірус»

Щопонеділка представники Спецфонду звітують на своїй сторінці у Фейсбуці: скільки, від кого (за бажанням благодійника) надійшло пожертв, призначення витрат, залишок невитрачених коштів.

Не будьте байдужими, долучайтеся до допомоги лікарям, які, ризикуючи своїм життям, допомагають хворим.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ