Підтримати нас

Херсонський підприємець сплатить 3 мільйони штрафних санкцій за використання бізнес-схем

Автор статті
22 квітня 2020 07:30
740
Поширити:

Таким став результат проведення документальної планової виїзної перевірки херсонського підприємства, яку проводили спеціалісти управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Для здійснення господарських операцій представники ТОВ укладали договори з ФОПами на придбання піддонів на суму 4,8 млн. гривень та суттєво збільшували витрати для ведення фінансової – господарської підприємства. На підтвердження реальності виконання угод суб’єкт господарювання не зміг надати обов’язкові первинні документи, передбачені договорами. А на запит податкового органу ФОПи також не знайшли у себе документів про транспортування та доставку піддонів від постачальника до покупця. Далі ще цікавіше….

Ніхто з учасників договірних відносин не зміг пояснити ні джерело походження сировини для виготовлення піддонів, ні технологічний процес виготовлення, придбання та транспортування готових піддонів в якості товару від постачальника до покупця.
На цьому «бізнес – оборудки» підприємства не завершувалися. У продовження співпраці  бізнесмени укладали договори з ФОПами на отримання консультаційних послуг з питань митного законодавства, які також включали до складу валових витрат суб’єкта господарювання без жодних правових підстав.

Такі порушення податкового законодавства коштували підприємству разом із фінансовими санкціями та донарахованим до сплати податком на прибуток та іншими податками – 3,7 млн. гривень.

Керівництво підприємства з цим не погодилося та звернулося до суду з позовними вимогами про скасування донарахованих за результатами перевірки грошових зобов’язань. Херсонський окружний адміністративний суд задовольнив позов підприємства.

Не погодившись з таким судовим рішенням, податкові юристи подали апеляційну скаргу до П’ятого Апеляційного Адміністративного суду. Своєю Постановою апеляційна скарга податківців області була задоволена, а рішення Херсонського окружного адміністративного суду скасовано.

Прес-служба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ