Підтримати нас

Херсонський морпорт остаточно віддали в концесію

Автор статті
17 серпня 2020 10:30
708
Поширити:

Здавалося б, довга епопея з передачею Херсонського морського торгового порту в концесію вже давно завершилася. Концесіонер - компанія "Рісойл-Херсон" уже приступив до своїх обов'язків.

І раптом тільки сьогодні з'ясувалося, що насправді процес концесії в повну силу ще не запущено: заважала цьому судова тяжба. Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці міністр інфраструктури Владислав Криклій: «Сьогодні Верховний суд України скасував постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, яка блокувала завершення концесійного конкурсу в морському порту Херсона. Рішення остаточне і оскарженню не підлягає».

Він додав, що в найближчі терміни планується провести переговори з переможцем, щоб укласти концесійні договори портів «Херсон» та «Ольвія» в один день.

Раніше повідомлялося, що Шостий апеляційний адміністративний суду 3 лютого зупинив дію наказу Міністерства інфраструктури №16 від 21 січня 2020 року про затвердження результатів концесійного конкурсу та затвердження переможця концесійного конкурсу в порту «Херсон».

Ініціатором позову була ТОВ «Спеціальна компанія Морський порт Херсон» (консорціум ТОВ Аскет-Шиппінг (40%) і ТОВ Глобал Грейн (60%). Компанія звернулася до суду з вимогою визнати протиправним і скасувати наказ Мінінфраструктури від 17 січня 2020 року №10 «Про прийняття за основу претендента від участі в концесійному конкурсі».

14 лютого стало відомо, що Мінінфраструктури через суд домоглося скасування призупинення концесії цілісного майнового комплексу ДП «Херсонський морський торговельний порт» (ХМТП).

28 квітня, під  час інвестиційного онлайн-форуму Tavrian online horizons, голова правління «Грузинської Індустріальної групи» (GIG) Давид Бежуашвілі заявив, що переговори щодо концесії Херсонського морського торгового порту заблоковано судом, і учасники процесу очікують рішення Верховного суду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ