Підтримати нас

Херсонський аеропорт відкриває нові можливості для регіону

Vgoru
Автор статті
23 лютого 2016 04:41
540
Поширити:

22 лютого відзначають 70 - річчя з нагоди створення Херсонського державного авіапідприємства.

Це визначна дата, особливо для тих, котрі поєднали своє життя з роботою там. 

Одним з таких людей є дядя Толя (Алєксєєвський Анатолій Олексійович), якого я зустрів в херсонському аеропорту. Він з 1980 року в авіації і дійсно живе нею. 

Анатолій Олексійович - перший, хто має контакт з повітряним судном при його заході на парковку з полоси взльоту, саме він вказує капітану, де зупинитись літаку. 

Дядя Толя завжди має в арсеналі різноманітні професійні історії і постійно цікавиться новими технологіями. На борт піднімається з особливим настроєм і радо допомагає команді в підготовці літака, для нього це свого роду ритуал. 

З неприхованим задоволенням він розповідає про останні роки роботи - період активного розвитку аеропорту. Кожного дня  зустрічати і провожати літаки та пасажирів в дорогу - це значно цікавіше ніж сидіти сам на сам з пустими стінами, а такий період теж був значним. 

Все ожило і почався період розвитку із заходом в Херсон авіакомпанії - Turkish Airlines, 15 жовтня 2014 року. Станом на сьогоднішній день рейси Херсон - Стамбул та Стамбул - Херсон, вібуваються кожного дня. 

Мені було цікаво пересвідчитися в  заповненості рейсу і вона таки співпадає з офіційними даними - за 80%

Загалом було цікаво подивитися на сам аеропорт Херсону та на те, як там організована робота. Зустрічав він нас так:

Дається в знаки законсервованість приміщення, але і видно те, що зараз активно ведуться роботи і все тільки розвивається.

Всередині все виглядає так:

Ось якраз підійшли пасажири на рейс:

Це обладнання, наприклад, українського виробництва:

Мені сподобався логотип аеропорту, неочікувано крутий:

Скажу чесно, на WI-FI я там особливо не розраховував, але він був і що особливо порадувало без жодних вікон авторизації притаманних в таких місцях, швидкість на скріні:

Це вже внутрішня сторона, дорогою безпосередньо до літака:

Тут же я і зустрів за роботою Анатолія Олексійовича, про якого писав вище:

Також мав можливість зайти в офіс херсонського Turkish Airlines, що знаходиться поряд з ЖД Вокзалом:

Скористався нагодою і задав кілька питань, які мене найбільше цікавили представнику компанії:

Знаю, що Турецькі авіалінії найближчим часом планують зайти ще й до Івано-Франківська, нащодавно перший, поки технічний, рейс іншої авіакомпанії сів в Житомирі і така тенденція в Україні мені дуже подобається. Про це можна і треба говорити та освітлювати, і мені особливо приємно долучитися до цього процесу. Зараз в херсонському  аеропорту працює порядка 140 чоловік, такі люди, як дядя Толя знову займаються улюбленою справою, в якій вони професіонали! 

Авіаперевезення - це не лише можливість покидати країну, це й можливість зустрічати гостей. В наступному пості розповім, як люди, котрі на фото, показово розвивають цей напрямок. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ