Підтримати нас

«Херсонську ТЕЦ» підозрюють в махінаціях на майже 8 млн грн з опаленням квартир

Автор статті
31 грудня 2018 08:09
789
Поширити:

Акціонерне товариство «Херсонська теплоенергоцентраль» підозрюють в отриманні 7,78 мільйонів гривень відшкодувань від місцевої влади за послуги опалення, яких компанія не надавала.

За версією слідства, головний бухгалтер електростанції навмисно вказав неправдиву інформацію у звітах. Про це Слідству.Інфо стало відомо з ухвали Херсонського міськсуду.

Херсонська міськрада у 2017 році офіційно розпочала опалювальний сезон 26 жовтня. Втім, деякі підприємства почали опалювати будинки пізніше. Наприклад, «Херсонська теплоелектроцентраль», яка обслуговує майже половину міста, почала подавати тепло на тиждень пізніше — лише з 2 листопада.

За версією слідства, ТЕЦ отримала від місцевої влади загалом 7,8 мільйонів гривень відшкодувань за жовтень, хоча тоді ще не розпочала опалювальний сезон. Ці гроші електростанції перерахували за начебто надані послуги для людей, які користуються субсидіями.

Зокрема, Суворівська райрада Херсона перерахувала ТЕЦ за начебто неіснуючі послуги централізованого теплопостачання 4,9 мільйонів гривень, Дніпровська райрада — 2,7 мільйони, ще 64 тисячі відшкодувань ТЕЦ отримала від Корабельної райради.

Якщо суд визнає головного бухгалтера «Херсонської теплоенергоцентралі» винним у шахрайстві, йому загрожуватиме штраф від 1700 до 5100 гривень без права займати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ