Підтримати нас

Херсонські вегани відзначають Міжнародний день

Автор статті
01 листопада 2020 06:00
717
Поширити:

Автор цих рядків знайомий з різними людьми, що мають часом досить цікаві хобі, пристрасті й життєві установки. Є у нього в оточенні і вегетаріанці, і навіть вегани.

Один з останніх, до речі, зараз має певну популярність як молодий драматург і кінорежисер. 

Як відомо, вегани - це вегетаріанці, які не просто не вживають м'яса, але ще й відмовляються від інших продуктів тваринного походження - яєць, молочних виробів, меду. Крім того, вони не носять одягу зі шкіри, вовни, хутра, шовку і не використовують речі, у виробництві яких застосовувалося тестування на тваринах.

А сьогодні як  у знайомого автора, так і у тисяч веганів по всій планеті особливий день - Міжнародний день вегана.

Міжнародний день вегана (англ. World Vegan Day) відзначається з 1994 року щорічно 1 листопада, в річницю першої «Веганської спільноти» (англ. Vegan Society), утвореної 1944 року у Великій Британії.

Цього дня проводяться заходи та акції, присвячені веганам і веганізму.

Як зазначають сучасні словники, веганізм (веганство) - це спосіб життя, який характеризується, зокрема, надзвичайно ретельним вегетаріанством. Вегани - прихильники веганізму - харчуються і користуються тільки рослинними продуктами, без жодних компонентів тваринного походження.

Слово «веган» утворив Дональд Вотсон із перших трьох і двох останніх букв англійського слова «vegetarian» (українською «вегетаріанець», «вегетаріанський»). Цей термін стало вживати «Веганське товариство», засноване Вотсоном у листопаді 1944 року в Лондоні.

Причини відмови від нерослинних харчових продуктів і одягу тваринного походження можуть бути різними, але головна - небажання бути причетним до вбивства тварин і жорстокого поводження з ними.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ