Підтримати нас

Херсонські школярі писали твори англійською під шевством волонтерів зі США

Автор статті
20 лютого 2020 16:00
702
Поширити:

106 учнів херсонських навчальних закладів в обласній бібліотеці імені Олеся Гончара долучилися до конкурсу з написання творів англійською під шефством волонтерів Корпусу миру США.

Взяти участь у конкурсі, написати твір англійською та перевірити свій рівень володіння мовою можуть усі охочі, - говорить координаторка центру "Вікно в Америку" Тетяна Донченко, - такий конкурс у Херсоні проходить вдруге:

"Це конкурс Корпусу миру в країні, і проводять його волонтери Корпусу миру в Україні. У нас в Херсоні він проводиться вдруге. До того не було волонтерів, тому не проводився і конкурс. Минулого разу ми спробували, тому вийшло досить вдало. І дітям сподобалося, тому можна це повторити, тепер до нас багато шкіл прийшло і людей побільше, ми не рахували скільки, але так достатньо людей. Сподіваємося, що всі вони напишуть дуже добре ці твори. Конкурс складається з того, що вони отримують теми творів, для кожного класу є свої теми – дві, одну з них на вибір обирають і пишуть англійською мовою протягом години. Вони не мають права користуватися словниками чи телефонами".

Сара Розенталь - волонтерка корпусу Миру родом з Мінессоти, зараз вона викладає англійську у трьох навчальних закладах Херсона. Такий конкурс проходить у багатьох регіонах України і має завершитися наприкінці лютого, - говорить жінка:

"Сьогодні (20-го лютого - ред.) буде конкурс "Write on", це конкурс письма, написання есе, це міжнародний конкурс. Він проводиться для шостих і одинадцятих класів. А у неділю ми проведемо його для 8-11 класів та для дорослих, у тому числі студентів. Це не для того, щоб показати, наскільки добре ви знаєте англійську граматику, а для того, щоб проявити свої творчі здібності".

Учні починають писати, теми заздалегідь не знають, щороку вони різні. Обирають теми такі, у яких дітям можна проявити уяву, - говорять координатори конкурсу.

Учасниця конкурсу Діана Данченко з тридцятої школи в такому конкурсі бере участь вдруге. Вона поділилася враженнями від минулорічного конкурсу:

"Англійська мова – це мова можливостей, якщо ти знаєш англійську – у тебе є безліч можливостей побудувати майбутнє за кордоном. Навіть в Америці, багато випускників обирають собі таку долю. Вони їдуть до Америки, якщо ти поїдеш у будь-яку країну – всі говорять англійською мовою. Я писала твір на тему – «Село у лісі», яке я знайшла, прогулюючись. Твір був не дуже складний, було не складно його писати, тому що тут перевіряють креативність, а не граматику і use of english"

Перевірити твори учасників конкурсу та визначити переможців мають до неділі, 23-го лютого.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ